Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Könyvbemutatóval egybekötött író-olvasó találkozó

A Sapientia EMTE Műszaki és Társadalomtudományi Karának szervezésében egy könyvbemutatóval egybekötött beszélgetésre kerül sor Vida Gáborral az Ahol az ő lelke című könyvéről.

A „Trianon-regényt” kiadó Magvető fülszövege így ajánlja a hontalanodás otthonosságában kanyargó lélekutazást: „Werner Sándor egykori honvédtiszt meggazdagodni indul az Újvilágba az első világháború kitörése előtt. Fiát is magával vinné, de a kivándorló hajóra csak az apa száll fel. Lukácsot a sors meg a kalandvágy Afrikába viszi. 1919-ben találkoznak újra, kifosztva, csalódottan, bujkálva a román hadsereg által megszállt Kolozsváron. Az apa: mert katona volt, a legendás Székely Hadosztály tisztje, és titkos küldetése van. A fiú: mert ellógta a háborút, és még mindig nem tudja, mihez kezdjen magával. Milyen volt az a világ, ahonnan elindultak, és milyen az, ahova megérkeznek? Mi történt a nőkkel, amíg a férfiak hadakoztak vagy lógtak éppen? És miért nem száll le talapzatáról a legnagyobb magyar király ércszobra, hogy beleszóljon a történelem menetébe, ha már az emberek tehetetlenek, vagy csak elrontani tudnak mindent?”

Az író beszélgetőtársai Hubbes László, a Sapientia EMTE Társadalomtudományi Tanszékének oktatója, valamint Balog László, az Egyetemi Könyvtár igazgatója.

Helyszín: Sapientia EMTE Egyetemi Könyvtára

Időpont: 2014. június 4., szerda délután 5 óra

Szeretettel várunk mindenkit!

 

Eseménynaptár

2019. június

KeSzCsSzVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930