Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Laborkukac Diákvetélkedőre lehet jelentkezni

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karának keretein belül működő Biomérnöki és Élelmiszertudományi Tanszékek hatodik alkalommal hirdetik meg a Laborkukac Diákvetélkedőt a romániai magyar általános- és középiskolások számára.

A vetélkedő célja a tanulók gyakorlati ismereteinek gyarapítása a biológia, kémia, környezettudomány és élelmiszertudomány szakterületeken.

A vetélkedő általános bemutatása:

A vetélkedő idén biológiai és környezettudományi, valamint kémiai és élelmiszertudományi témájú laboratóriumi kísérletek elvégzéséből és kiértékeléséből áll, amelyet részben az iskolában, részben a Sapientia EMTE Biomérnöki és Élelmiszertudományi Tanszékeinek laboratóriumaiban végeznek el a jelentkezők.

 

A verseny kategóriái:

I. kategória: 7-8. osztályos tanulók

  • Első forduló: a megadott gyakorlatok elvégzése, eredmények dokumentálása és kiértékelése a megadott feladatlap alapján.
  • Második forduló: Előzetesen megadott tematika alapján egy laborgyakorlat elvégzése a Sapientia EMTE laboratóriumaiban.

II. kategória: 9-12. osztályos tanulók

  • Első forduló: a megadott gyakorlatok elvégzése, eredmények dokumentálása és kiértékelése a megadott feladatlap alapján.
  • Második forduló: Előzetesen megadott tematika alapján egy laborgyakorlat és egy szabadon választott érdekes kísérlet elvégzése a Sapientia EMTE laboratóriumaiban.

 

A vetélkedő szabályzata:

A versenyre 3 fős, általános és középiskolai diákokból álló csapatok nevezhetnek be. A csapattagok kötelezően csak egy iskola diákjai lehetnek. Minden csapat mellé kell egy vezető tanár, egy vezető tanár csak egy csapatot vezethet egy témakörben. A határidők betartása kötelező.

Az első forduló feladatlapjai letölthetők innen:

 

Kérjük a csapatokat, hogy a megoldásokat a megadott határidőre küldjék be az alábbi e-mail címre: laczkoizabella@sapientia.siculorum.ro

 

A vetélkedő programja

Tevékenység

Határidő

A feladatlap beküldése

2016. március 7.

Első forduló eredményhirdetése

2016. március 11.

A 9-12. osztályos csapatok érdekes kísérlet leírásának beküldése

2016. március 14.

Második forduló

2016. március 18.

 

Eredményes versenyzést, jó „kukackodást” kívánunk!

 

Eseménynaptár

2020. június

KeSzCsSzVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930