Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Légy egy napra egyetemista! - beszámoló

A gyergyóalfalvi Sövér Elek Iskolaközpont diákja a múlt héten zajló egyetemi nyílt napjainkról írt nekünk egy kedves beszámolót. Köszönjük a diákoknak a részvételt és a visszajelzést.

A beszámoló az alábbiakban olvasható:

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karának szervezésében részt vehettünk egy egyetemi nyílt napon, melynek keretében megismerkedhettünk az egyetemi élet rejtelmeivel, az egyetem szakágaival, és hogy mennyi előnnyel jár, és mennyi lehetőség tárulkozik elénk, ha a Sapientiát választjuk. Mindez az érkezés utáni regisztrációt követte.

Az egyetem bemutatását követően szakmai foglalkozásokon vettünk részt. A négy foglalkozás mindegyike egy szakcsoporthoz kapcsolódott. Játékos tevékenységekkel kerültünk közelebb a szakcsoportok sajátosságaihoz. Mindegyikünknek két foglalkozást kellett választania.

A választható foglalkozások egyike az úgynevezett THE MAZE RUNNER volt, melynek során, hogy kijuthassunk egy labirintusból, összesen tíz irodalmi, mitológiai, angol, román és magyar nyelvű feladványt kellett sikeresen megoldanunk. Egy másik foglalkozás az INFLUENCER ROOM volt, mely segítségével igazi instagram-sztárnak érezhettük magunkat. Kipróbálhattuk, hogyan lehet összeállítani egy versenyképes önéletrajzot, tesztelhettük találékonyságunkat, és azt, hogy mennyire ismerjük a népszerű márkákat. Pár perc erejéig mi is véleményformálókká válhattunk felhasználva a kreativitásunkat. A harmadik foglalkozás a SCIENCE BISTRO volt, melynek lényege egy pörgős csapatjátékon alapult. Okostelefonon elérhető kvízjáték során csapatonként interaktív feladatokat kellett megoldani az élelmiszeripari mérnök, génsebészet, ökológiai mérnök és turisztikai mérnök szakok témaköreiből. Lehetőség volt füstölgő limonádé, és müzliszelet kóstolására. Végül pedig az utolsó foglalkozás a KARRIER SZABADULÓSZOBA volt, amelynek keretében különböző szórakoztató feladatok révén mutatták be a gazdasági képzések tartalmát. Láthattunk egy szakkal kapcsolatos bemutató videót, majd a teremben lévők közül szavazással „pápát” választottunk.

Minden egyes tevékenység során tombolákat nyerhettünk, majd a kiértékelő végeztével elkezdődött a sorsolás, ahol Sapientiás pólókat, bluetooth hangfalakat, bögréket, és egyéb értékes ajándékokat sorsoltak ki a nyílt napon résztvevők között.

A Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara rendkívüli lendülettel, és odaadással várta az odalátogatókat, és teljes beleadással győztek meg mindenkit arról, hogy miért olyan nagyszerű ott a továbbtanulás. Mindegyikünk nevében elmondhatom, hogy mindnyájan rengeteg, és számunkra kedvező információval tértünk haza, amelyek által tisztábban látjuk, hogy mi is egy egyetem valódi lényege. Nagyon tartalmas napot tölthettünk el. Köszönjük szépen a Sapientia EMTE csapatának a lehetőséget.

Sövér Elek Iskolaközpont diákja, Gyergyóalfalú

 

Eseménynaptár

2019. szeptember

KeSzCsSzVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30