Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Második helyezés a XIX. Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyen

A Sapientia EMTE Csíkszeredai Kar csapata második helyezést ért el a a XIX. Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyen.

A pénteki megnyitó után megkezdték a csapatok az esettanulmány megoldását a XIX. Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyen, erre egészen pénteken 22 óráig volt lehetőségük a résztvevőknek. A péntek este beadott megoldásokat az előzsűri a szombat délelőtt folyamán értékelte Sárdi Tibor címzetes egyetemi docens vezetésével, amely alapján kialakult a délutáni döntők mezőnye. Az A döntőben az 1-6., míg a B döntőben a 7-10. helyekért versenyeztek a csapatok. A döntőkben a csapatoknak 20 perc állt rendelkezésre, hogy prezentálják a megoldásukat, ezután pedig a vállalati szakemberekből álló zsűrinek lehetősége volt kérdéseket feltenni a prezentációval kapcsolatban. Már estébe fordult a nap, mikor az utolsóként előadó csapat is megtartotta a prezentációját, majd a zsűri visszavonult tanácskozni. Ezután megszületett a végeredmény, amelyet dr. Berkes Judit, a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiumért Alapítvány kuratóriumi elnöke ismertetett. A versenyen a Széchenyi István Egyetem csapata, a Rising Cash Cows végzett az első helyen. A második helyen a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csapata, az Enigma végzett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik helyét a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Karának csapata, az Aranycikesz foglalhatta el.

A csapatunk tagjai: Mihály Noémi (Agrár és élelmiszeripari gazdaság szak III. Év), Lőrincz Annamária (Alkalmazott közgazdaságtan és pénzügy mesterszak I. év), Gergely Norbert (Alkalmazott közgazdaságtan és pénzügy mesterszak I. év) és Ladó Norbert (Alkalmazott közgazdaságtan és pénzügy mesterszak I. év) A csapat felkészítőtanára Tánczos Levente-József volt.

A négytagú csapat három tagja már eleve Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíjban részesül.

A Magyar Nemzeti Bank által létrehozott Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány  jóvoltából idén második alkalommal oszthattunk ki gazdasági szakos  hallgatóinknak a Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíjakat, melynek révén a  pályázati úton kiválasztott diákok fejenként 300 ezer forintos támogatáshoz jutnak.

A Kiválósági Ösztöndíjasokról  már korábbi  sikerek kapcsán mondta dr. Dubéczi Zoltán az MNB elnöki főtanácsadója, - és ez  ma újabb megerősítést nyert -, hogy  „Ezek a hallgatók bebizonyították, hogy nem csak a hazájukban, hanem globális szinten is a legkiválóbbak közé tartoznak, így nyugodtan kimondhatjuk: ma Magyarországon és a Kárpát-medencében a legjobb teljesítményt nyújtó közgazdász hallgatók a Magyar Nemzeti Bank és a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány ösztöndíjasai”

A verseny végeredménye:

 1. Rising Cash Cows – Széchenyi István Egyetem (Győr)
 2. Enigma - Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kar (Csíkszereda)
 3. Aranycikesz - Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar (Budapest)
 4. AnalitIQ – Miskolci Egyetem (Miskolc)
 5. 1234 – Szent István Egyetem Kaposvári Campus (Kaposvár)
 6. Sigma – Babes-Bolyai Tudományegyetem (Kolozsvár)
 7. 4Solvers – Pécsi Tudományegyetem (Pécs)
 8. Profit Girls – Soproni Egyetem (Sopron)
 9. Wall Street Farkasai – Gál Ferenc Egyetem (Békéscsaba)
 10. Excel-erators – Szegedi Tudományegyetem (Szeged)
   

Gratulálunk!

Az Hargita Népe versenyről írott cikke itt elérhető.

Eseménynaptár

2021. április

KeSzCsSzVa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930