Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Megállapodtunk a Csíki Sör gyártójával

Az együttműködés hallgatóink szakmai fejlődését is lehetővé teszi. 

2014 decemberében együttműködési szerződést írt alá a Sapientia EMTE Műszaki és Társadalomtudományi Kara a Lixid Project Kft-vel. A találkozón jelen volt az Egyetem rektora, Dr. Dávid László, Dr. Kósa István dékán, Dr. György Éva tanszékvezető, Dr. Salamon Rozália Veronika docens, valamint a cég vezetője, Lénárd András.

A vállalat, amely sokak számára Csíki Sör Manufaktúraként ismert, novemberben kezdte meg annak a Csíki sörnek és Székely sörnek a gyártását és értékesítését, amely receptjének elkészítésében Egyetemünk oktatói, az Élelmiszertudományi Tanszék munkatársai is részt vettek. A kézműves söröket gyártó vállalat alkalmazottainak sorában számos sapientiás hallgató van, olyanok is, akiknek egyetemi tanulmányaik még folyamatban vannak.

Az együttműködési megállapodás kiváló lehetőség arra, hogy az Élelmiszeripari mérnök szakon tanuló diákok szakmailag fejlődjenek, akár már tanulmányaik során kutatásokban, projektekben vegyenek részt. A Csíki Sör Manufaktúra szakmai gyakorlatra is szívesen fogadja hallgatóinkat, továbbá ösztöndíjjal jutalmazza azokat, akik kimagaslóan teljesítenek. A felek közötti megállapodás értelmében a jövőbeni tervek között szerepelnek közös kutatási projektek, szakértői tapasztalatcserék, valamint közös tudományos ülésszakok. 

A Csíki Sör Manufaktúráról a Duna televízió is beszámolt a Kárpát Expressz című műsor január 12-i adásában. Az összeállításban a Sapientia Egyetemmel való együttműködés is hangsúlyt kap. 

Az alábbi linkre kattintva megtekinthető a videó (4:20 perctől):

Kárpát Expressz - január 12.

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031