Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Meghosszabbították a személyi jövedelemadók felajánlásának határidejét!

Ajánlja fel személyi jövedelemadója 2%-át a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karán tanuló hallgatóknak.

Minden adófizető állampolgár rendelkezhet személyi jövedelemadója 2%-val. Felajánlhatja olyan alapítványnak, intézménynek, civil szervezetnek, akiknek szeretné támogatni célkitűzéseit, működését. Amennyiben nem él ezzel a lehetőségével a jövedelmének ez a része az állam tulajdonába jut.

Az elkövetkezendő hetekben lehetősége nyílik felajánlani személyi jövedelemadója 2%-át a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karának. A befolyt összegekkel növelni tudjuk a kiosztott ösztöndíjak számát és értékét. Az Egyetem által biztosított ösztöndíj-juttatások díjként szolgálnak mindazon hallgatóknak, akik kimagasló eredményeket értek el tanulmányaik, versenyeik vagy kutatómunkáik során.  

A Sapientia Csíkszeredai Kara azon állampolgárok 2%-os személyi jövedelemadó-felajánlására számít, akiknek fontos, hogy több mint kétezer diák itthon magyar nyelven tanulhasson egy olyan diákközpontú intézményben, ahol a régió igényeihez igazodó minőségi oktatás folyik.

 

A személyi jövedelemadója 2%-át a következőképpen ajánlhatja fel a Sapientia Alapítványnak:

  1. Ha az Ön jövedelme fizetésből származik, akkor ki kell töltenie a 230-as formanyomtatványt. A formanyomtatvány III. pontjánál, ha nem tudja meghatározni a 2%-ból származó összeget, hagyja üresen a helyet, az illető összeget kiszámolják az adóhivatalban.
  2. A nyomtatványokat a területileg illetékes adóhivatalhoz kell eljuttatni.

A csatolmányban található űrlapon az Egyetem adataira vonatkozó részt már előzetesen kitöltöttük, Önnek csak a személyes adatait kell beírnia.   

230-as űrlap letöltése

A felajánlás határideje: 2019. július 31. 

Köszönjük, hogy támogatásával kifejezte Egyetemünk és hallgatóink iránt érzett elkötelezettségét! 

Eseménynaptár

2020. július

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031