Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Megtartottuk a második Sapis Thanksgiving rendezvényt

A Sapientia EMTE Humántudományok Tanszéke 2018. november 22-én, csütörtökön délután 17 órától Sapis Thanksgiving-et szervezett középiskolás diákok számára. A rendezvényen több mint 50 középiskolás és a humánszakos hallgató mellett, a Care2Travel részéről, Kedves Péter és két ausztrál vendég is részt vett.  

Az eseményt dr. Tódor Erika-Mária, a Humántudományok Tanszék vezetője nyitotta meg, aki üdvözölte a vendégeket és kiemelte, hogy az est célja nem csak egy amerikai szokás és ünnep megismerése, hanem az ismerkedés és együttlét is.

Az ünnep történelmi hátterét humánszakos hallgatóink mutatták be egy rövid előadás keretén belül. Ezúttal is köszönetet szeretnénk mondani a Csíki Játékszínnek, hogy korabeli ruhákat kölcsönzött a hallgatóknak, és így a műsort hangulatosabbá varázsolták.

Az előadást követően egy rövid angol szókincsfejlesztő vetélkedő következett az est témájához kapcsolódóan. A diákok csapatokba szerveződve versenyeztek, az első három leggyorsabb csapat ajándékban részesült.

Ezt követően dr. Prohászka-Rád Boróka beszélt a haikuról, a japán költészet egyik jellegzetes versformájáról. Elhangzottak a vers formai és tartalmi követelményei, valamint sok-sok angol és magyar nyelvű példa. Csergő Tamás, harmadéves Világ- és összehasonlító irodalom – Angol nyelv és irodalom szakos hallgatónk is felolvasott pár, általa írt haikut.

Az előadást követően dr. Pap Levente, egyetemi dékán helyettes és Kedves Péter, a Care2Travel részéről, ünnepélyesen felvágták a két sült pulykát.

A hálaadás-napi finomságok végigkóstolása után a jelenlévő diákok és egyetemi hallgatóink közös csapatokat alkotva írták meg saját haiku költeményüket egy-egy Sapis pólóra, amelyet ki is díszítettek. A legjobb versek és a legszebben kidíszített pólók alkotói nyereményben részesültek. Míg a zsűri (dr. Prohászka-Rád Boróka, dr. Ajtony Zsuzsanna Ildikó és Márton Ervin, első éves hallgató) a versek és pólók kiértékelésén dolgozott, addig a résztvevők kipróbálhatták a pulyka-bowling játékot. A jó hangulatú és vidám est záró mozzanataként a Humántudományok Tanszék oktatói a vetélkedők győzteseit díjazták és közös fotó is készült.

Eseménynaptár

2019. július

KeSzCsSzVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031