Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Megvan az állásbörze felkészítő napjának a programja

2018. április 12-én, csütörtökön szervezzük az egyetemi állásbörzét, ezt megelőzően pedig április 10-én felkészítő napot tartunk hallgatóinknak.

A felkészítő nap részletes programja

A felkészítő nap házigazdája: Dr. Bakó Rozália, egyetemi docens, tanszékvezető

Helyszín: Sapientia EMTE Csíkszeredai Kar, 12-es terem

  • 13:00-14:00 – Vállalj munkát itthon! Bevezetés a munkavállalás világába.

(Szőcs Mátyás István, Hargita Megye Tanácsa, Menedzsment Vezérigazgatóság vezérigazgatója)

  • 14:00-15:00 – szépségsarok az Avon Románia munkatársaival, fényképkészítés önéletrajzhoz (bejelentkezni fotózásra ITT TUDSZ!)
  • 15:00-16:00 – Vállalkozz itthon! – személyes tapasztalatok a vállalkozás indítás területén

(Dávid Endre, volt Marketing szakos hallgatónk, Mr. Catfish tulajdonosa)

 

Vállalj munkát itthon!

Felkészülés az állásinterjúra, mire kell számítani, milyen elvárások vannak a közintézményeknél és milyen követelmények a magán tulajdonban levő cégeknél, mi kell ahhoz, hogy felkészülten és magabiztosan tudj megjelenni egy állásinterjún?

Szőcs Mátyás István nagy gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakember, aki dolgozott már 35000 alkalmazottal rendelkező olyan multinacionális cégnél, amelynek egyik fő tevékenysége a munkaerő leasing volt. Dolgozott bankban, kis- és közepes vállalatok részlegén, fejvadász cégnél, volt humán erőforrás felelős egy jelentős Hargita megyei vállalatnál is. Jelenleg a megye legnagyobb munkáltatójánál, a Hargita Megye Tanácsánál dolgozik, mint vezérigazgató.

Meghívott előadónk számtalan állásinterjút és alkalmazást bonyolított már le. Elmondása szerint, minden munkáltatói elvárásnak, minden sajátos különbözőségen túl, a közös nevező a teljesítmény, minden munkáltató a lehető legjobb teljesítményre képes munkavállalót szeretne alkalmazni.  Ha többet szeretnél megtudni, gyere el az interaktív tréning jellegű előadásra.

Ami még lesz: gyakorlati foglalkozás – CV és motivációs levélírás, véglegesítés – szakértő segítséggel. A foglalkozást vezetik végzős HR szakos hallgatók és egyetemi oktatók.

 

Vállalkozz itthon!

A 2018-as év egyik sajátossága, hogy hallgatóinknak, nemcsak a végzősöknek soha nem volt olyan könnyű saját vállalkozást indítani, mint ebben az évben, ugyanis a StartUp Plus program keretében számos ajánlat van ingyenes vállalkozói képzésre, ingyenes szakmai segítség az üzleti tervek elkészítésében és ennek kapcsán elnyerhető 30-40.000 eurós vissza nem térintendő támogatás lehetőségére gondolunk, amelynek egyetlen feltétele az üzleti tervek versenyén való jó szereplés.

Vendégünk lesz Dávid Endre volt Marketing szakos hallgatón, aki „túlélte” a vállalkozásindítás nehézségeit, hogy a saját tapasztalatai alapján beszéljen arról, mit jelent fiatal vállalkozónak lenni, milyen nehézségekre lehet számítani, mi ennek az életformának a szépsége, milyen kihívásokkal és lehetőségekkel jár együtt.

Eseménynaptár

2019. augusztus

KeSzCsSzVa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031