Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Mentorált középiskolás diákokat díjaztak a XIX. TUDOK-on

Simion Katalin és Tófalvi Kriszta - a Kós Károly Szakközépiskola diákjai - különdíjban részesültek a Tudományos Diákkörök XIX. Kárpát-medencei Konferenciáján (TUDOK). A diákok témavezetője a Sapientia EMTE Környezetmérnök szakán végzett Szatmáry Zsófia tanárnő volt, mentoruk pedig dr. György Éva egyetemi oktató.

A TUDOK előversenyeként Simion Katalin és Tófalvi Kriszta diákok az Az illóolajok hatásának vizsgálata a környezetünkben előforduló mikroorganizmusokra című dolgozatukat a XVII. TUDEK (Tudományos Diákkörök Erdélyi Konferenciája) verseny országos szakaszán mutatták be, amelynek a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium adott otthont 2018. december 7-9. között. A középiskolás diákok laborkutatásaikat a Sapientia EMTE mikrobiológiai laboratóriumábanvégezték dr. György Éva tanárnő irányításával. A bemutatott dolgozatukkal a diákok II. díjban részesültek a TUDEK-en és jogot szereztek a magyarországi Horváth Mihály Gimnáziumban (Szentes) 2019. március 29-30. között megszervezett XIX. TUDOK-on való részvétellel, ahol különdíjban részesültek.

Fotó: Simion Katalin és Tófalvi Kriszta labormunka közben.

A VII. TUDEK-en Csibi Orsolya és Szabó István, szintén a Kós Károly Szakközépiskola diákjai is részt vettek Milyen minőségű vizet iszik a családom, jó még a kútvíz? című dolgozatukkal, amelyhez kötődően vízkémiai vizsgálatokat végeztek a Sapientia EMTE Környezeti biotechnológia laboratóriumában, dr. Szilveszter Szabolcs oktató vezetésével.

Gratulálunk a diákoknak a kutatói munkához és további sikereket kívánunk!

Eseménynaptár

2019. szeptember

KeSzCsSzVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30