Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Mérnökké avattuk hallgatóinkat

2016. június 16-án, csütörtökön 17 órai kezdettel tartottuk a Mérnökavató ünnepséget a Márton Áron Főgimnázium dísztermében.

Sapientia EMTE Biomérnöki és Élelmiszertudományi Tanszékek ez alkalommal méltóképpen búcsúztatták a mérnöki szakokon végzett hallgatókat. A mérnökavató egy fontos pillanat a végzősök számára, hiszen a négy év alatt megszerzett tudásukat jelképező tálentumot kapnak. 

Az eseményen a mérnökre leendőket Dr. Miklóssy Ildikó, egyetemi adjunktus, a Biomérnöki Tanszék vezetője köszöntötte. Majd Dr. Makó Zoltán, a Csíkszeredai Kar dékánja beszélt a végzősökhöz. Végül pedig Dr. Lányi Szabolcs professzor indította útjára a mérnököket, tálentumot adva nekik, amelyet kamatoztatniuk kell a következő tíz évben.

Dr. Miklóssy Ildikó, tanszékvezető

   Dr. Makó Zoltán, dékán

  Dr. Lányi Szabolcs, egyetemi professzor

 

Meghívottaink szintén biztató szavakkal illették a mérnököket, így jelen volt az eseményen:

Dr. Zsigmond Barna Pál, főkonzul

Korodi Attila, parlamenti képviselő

Tánczos Barna, szenátor

A végzősök nevében Simó Levente ipari biotechnológia szakos hallgató beszélt az elmúlt négy évről és az előttük álló kihívásokról.

Az idei alkalommal Pro Universitas Siculorum díjjal tüntettük ki Lénárd Andrást, az Igazi Csíki Sör tulajdonosát az iskolaépítésben nyújtott segítségéért. 

Sógor Csaba európai parlamenti képviselő ez alkalommal is két brüsszeli tanulmányi utat ajánlott fel a végzősöknek. Idén a díjat Vincze Éva Boglárka Ipari biotechnológia szakos hallgató, valamint Molnár Gabriella Élelmiszeripari szakos hallgató kapta.

Az eseményen zenélt a Codex Régizene Együttes.

Az ünnepséget állófogadás és bál követte.

Gratulálunk hallgatóinknak!

fotó: Magyaroszág Csíkszeredai Főkonzulátusa

 

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031