Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Népszerű volt a nyílt napok rendezvénysorozatunk

Az idén 2019. április 8-12. között zajlott a Légy egy napra Sapientiás! elnevezésű rendezvényünk. Az egy héten át tartó nyílt napjainkra több mint 780 diák látogatott el. Szakcsoportoknak megfelelő foglalkozásokkal, kampusztúrával, egyetemi bemutatóval készültünk az idelátogatók számára. A versenyszerű foglalkozásokon tombolákat gyűjthettek a diákok. A nap végén gazdára találtak a különböző nyereményekkel megpakolt mystery boxok.

A csapatok a megérkezést követően eligazításon vettek rész, melyen ismertettük a napi programot és a teendőket. Rögtön ez után a diákok megismerkedhettek a képzéskínálatunkkal, egyetemi diákélettel, ösztöndíjakkal, ízelítőt kaptak a Sapiophile elnevezésű tudományos és egyben hétköznapi témákat boncolgató vlogunkból. 11:00 órától vették kezdetüket a foglalkozások. A négy tudományterületnek megfelelő foglalkozásból kettőt választhattak a résztvevők. A foglalkozások játékos feladatok révén ismertették meg a négy tudományterületet.

A The maze runner foglalkozáson, a humántudományi szakcsoport összeállításában a résztvevőknek egy labirintusból kellett megtalálniuk a kivezető utat irodalmi, mitológiai, angol, magyar, román feladványok megoldásával.

A társadalomtudományi tanszék Influencer room elnevezésű foglalkozásán véleményvezérek bőrébe bújhattak a jelentkezők. Kipróbálhatták, hogyan lehet összeállítani egy versenyképez önéletrajzot, felhasználva kreativitásukat próbára tehették vizuális kommunikációs képességeiket és tesztelhették, hogy mennyire ismerik a népszerű márkákat. 

A Karrier szabadulószobában a gazdaságtudományi tanszék különböző szórakoztató feladatok révén ismertette meg a gazdasági képzések tartalmát, ezzel megmutatva, hogy milyen is az egyetemen közgazdásznak tanulni.

A Science Bistro foglalkozáson a mérnöki szakcsoport füstölgő limonádéval, funkcionális müzliszelettel és egyéb finomságokkal várta a diákokat. A kvízjáték során a csapatok interaktív feladatokat oldottak meg az élelmiszeripari mérnök, génsebészet, ökológiai mérnök, és turisztikai mérnöki szakok témaköreiből.

A kampusztúra segítségével, az épülettel barátkozhattak a vendégeink. Végigsétálva az intézmény folyosóin megismerhették a könyvtárat, a TV stúdiót, a bentlakást, a laborrendszert, illetve a Hallgatói Önkormányzat munkájába is volt lehetőség betekinteni. A foglalkozások során a diákok tombolákat gyűjthettek, és a nap végén kisorsolásra kerültek a zsákbamacska csomagok, melyek izgalmas meglepetéseket tartogattak.

A múlt héten több mint 780 középiskolás lépte át az egyetem küszöbét. Hétfőn, több mint 240 résztvevővel a Márton Áron Főgimnázium (Csíkszereda), Joannes Kájoni Szakközépiskola (Csíkszereda), Kós Károly Szakközépiskola (Csíkszereda), Venczel József Iskolaközpont (Csíkszereda), Székely Károly Szakközépiskola (Csíkszereda), Árpádházi Szent Erzsébet Római Katolikus Gimnázium (Gyimes), Petőfi Sándor Iskolaközpont (Csíkdánfalva), Tívai Nagy Imre Gimnázium (Csíkszentmárton). Kedden vendégeink voltak 160 diákkal a Református Teológiai Líceum (Kézdivásárhely), Református Teológiai Líceum (Sepsiszentgyörgy), Kőrösi Csoma Sándor Iskolaközpont (Kovászna), Baróti Szabó Dávid Iskolaközpont, Korondi Iskolaközpont, Kemény János Elméleti Líceum (Maroshévíz). Szerdán a Berde Áron Gazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola (Sepsiszentgyörgy), Puskás Tivadar Iskolaközpont (Sepsiszentgyörgy), és a Mikes Kelemen Elméleti Líceum (Sepsiszentgyörgy) összesen több mint 140 résztvevővel jött el a rendezvényünkre. Csütörtökön 140 diák látogatta meg Egyetemünket a  Salamon Ernő Gimnáziumból (Gyergyószentmiklós), a Fogarasy Mihály Műszaki Líceumból (Gyergyószentmiklós), a Sövér Elek Iskolaközpontból (Gyergyóalfalú), a Kós Károly Szakközépiskolából (Csíkszereda), és a Joannes Kájoni Szakközépiskolából (Csíkszereda). Pénteken 125 diákkal ellátogatott hozzánk a Kós Károly Szakközépiskola (Székelyudvarhely), Eötvös József Szakközépiskola (Székelyudvarhely), Berde Mózes Unitárius Gimnázium (Székelykeresztúr). 

Az elmúlt egy hét alatt szinte kivétel nélkül lelkes látogatókkal találkoztunk, nagyon operatív csapatok látogattak meg minket, mindenki nagyon kíváncsi volt és kérdésekkel érkezett. Sok mosolygós arcot engedtünk haza, így számunkra is elégtétel az, hogy jól érezték magukat. Idén pozitívak voltak a visszajelzések, így mi is sikeresnek ítéljük meg a rendezvényt, ami az elmúlt években a legnépszerűbb volt: most vettek részt a legtöbben és hagytak kellemes érzéseket maguk után.

A rendezvénnyel kapcsolatosan a résztvevő diákok közül beszámolókat írtak nekünk, melyeket megtalálhattok itt és itt.

 

 

Eseménynaptár

2019. szeptember

KeSzCsSzVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30