Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Ördöglakatok/A király szőnyegei

A Sapientia EMTE Gazdaság- és Humántudományok Karán működő matematika-informatika szakcsoport, a SimpleX Egyesülettel közösen logikai játszóházzal egybekötött kiállításmegnyitóra hív minden matematika iránt érdeklődő gyereket és felnőttet.

A kiállítás címe: Ördöglakatok / A király szőnyegei
  ∙  Időpontja: 2014. június 11., szerda, 17 óra
  ∙  Helyszín: Csíkszereda, Sapientia EMTE, félemelet

 

A kiállítás anyagáta Nagy István Művészeti Középiskola II. A, VII. A, VII. B, illetve XI. B osztályos tanulói által készített ördöglakatok képezik, amelyek az Iskola másképp héten – a SimpleX Egyesület és a Sapientia által közösen – tartott matematika foglalkozásokon készültek. Ugyanakkor falra kerülnek a Csíkszentmártonban megrendezett IV. Dezső Gábor Emlékverseny záróakkordjaként tartott, A király szőnyegei című foglalkozás munkái is. Ezen a verseny 44 résztvevője, illetve 10 kísérő tanár vett részt.A foglalkozást azon csíki medencei V-VII. osztályos gyerekeknek is megtartottuk, akik a 2013-2014-es tanévben felvételt nyertek és jártak a SimpleX Egyesület által a Márton Áron Gimnáziumban tartott matematika körökre. Ez a foglalkozás a SimpleX Egyesület tananyagfejlesztő munkájának része, amely az Európai Bizottság által finanszírozott MASCIL projekt keretében született.

A kiállításon részt vesz dr. András Szilárd, aki a Babes-Bolyai Tudományegyetem docense, a SimpleX Egyesület elnöke, illetve a MASCIL projekt romániai koordinátora.

Az ördöglakatos foglakozásokat Csata Lili (Nagy István Művészeti Középiskola) és Zsombori Gabriella (Sapientia Egyetem, SimpleX Egyesület) vezették, a szőnyeges foglalkozást pedig Zsombori Gabriella.

A megnyitón fellépnek a Nagy István Művészeti Középiskola II. A osztályos tanulói, Antal Rózsika tanító néni és dr. Kiskamoni Szalay Zoltán vezetésével. Közreműködik Lázár Zsombor csellista. A megnyitó után logikai játszóházba hívunk gyereket és felnőttet egyaránt. Lesznek logikai vetélkedők is (pl. tangram-, detektív-, ördöglakat verseny stb.), amiken különböző ajándéktárgyakat lehet nyerni.

 

Szeretettel várjuk!

 

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031