Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Osztatlan siker az Ezüst Akadémia Kézdivásárhelyen

2017. február 23-án Kézdivásárhelyen zsúfoltságig megtelt Vigadó nagy termében megtartották a Csíkszeredában rövid idő alatt sikertörténetet befutott Ezüst Akadémia Oktatási Program megnyitóját.

forrás: szek-helyek.ro

A megnyitón Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere köszöntötte a jelentkezőket, örömét fejezte ki, hogy mintegy 330 érdeklődő jelentkezett az 50 év felettieknek meghirdetett programsorozatra. "Számomra azért is kiemelkedő az Ezüst Akadémia, mert különleges évet írunk Kézdivásárhely életében. A céhes város 590 éves, ez alkalomból programsorozattal készülünk a város lakói számára, amelynek egyik pillére a közösségépítés, a közösség megerősítése és ezt a célt szolgálja az Ezüst Akadémia is" – mondta a polgármester. Továbbá köszönetet mondott a Pro Sanitate Alapítvány elnökének, Bakk-Vitális Kingának a rendezvény támogatásáért, valamint a Ráduly Attilának, a Zöld Nap Egyesület elnökének a szervezésben nyújtott segítségért.

Bokor Tibor, polgármester

fotó: Szék-helyek

A jelenlévő dr. Makó Zoltán, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karának dékánja is szólt a hallgatósághoz. Kifejtette, hogy az egyetem alapító okiratában szerepel, hogy az egyetem részt vállal Székelyföld modernizációjában, véleménye szerint ez a rendezvénysorozat is ezt szolgálja.

dr. Makó Zoltán, dékán

fotó: Szék-helyek

Az érdeklődőket köszöntötte dr. Szilveszter Szabolcs, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Biomérnöki Tanszékének egyetemi adjunktusa, városi tanácsos, a kézdivásárhelyi Akadémia kezdeményezője és Ráduly Attila a Zöld Nap Egyesület elnöke is.

dr. Szilveszter Szabolcs, egyetemi adjunktus és városi tanácsos

fotó: Szék-helyek

Ráduly Attila, elnök

fotó: Szék-helyek

A kezdeményezés sikerét az is bizonyítja, hogy korhatárt nem ismer a tudásvágy, hisz a legidősebb hallgató dr. Vitális Sándor, Bakk-Vitális Kinga édesapja 93 évesen jelen volt a teremben.

A megnyitó után az akadémia hallgatói dr. Kádár Annamária előadását hallgathatták meg Én, mint a saját mesém hőse címmel. A hatalmas taps és a feltett kérdések az osztatlan sikert húzzák alá.

dr. Kádár Annamária, előadó

fotó: Szék-helyek

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031