Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

PALLAS ATHÉNÉ KIVÁLÓSÁGI ÖSZTÖNDÍJPROGRAM - PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány újra meghirdeti a Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíjprogramját.  A kiválósági ösztöndíjprogram célja a hallgatói aktivitás ösztönzése és növelése a tanulmányi, tudományos, illetve a közéleti szerepvállalás terén.

A Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány[1] újra meghirdeti a Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíjprogramját.  A kiválósági ösztöndíjprogram célja a hallgatói aktivitás ösztönzése és növelése a tanulmányi, tudományos, illetve a közéleti szerepvállalás terén.

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (továbbiakban Sapientia EMTE) és a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány (továbbiakban PADME) között megkötött Támogatási szerződés alapján létrejön a Kiválósági Ösztöndíjprogram. Ennek keretén belül lehetőség van gazdaságtudományi képzési területen tanuló 15 alap- és 5 mesterszakos egyetemi hallgató számára ösztöndíjat biztosítani 10 hónapon (azaz két féléven) keresztül. A havi ösztöndíj értéke egységesen 40.000 Ft/hó/fő összegnek megfelelő lej.

 

Pályázat benyújtása

A pályázatokat elektronikusan lehet nyújtani. Az elektronikus iratcsomónak tartalmaznia kell valamennyi szükséges dokumentumot, és a padmeosztondij@uni.sapientia.rocímre kell küldeni.

 

 A pályázatokat benyújtási határideje:  2021. október 22.  14 óra.

Határidőn túl a pályázatok befogadása nem lehetséges.  Hiánypótlásra is csak a határidő előtt van lehetőség.  A formai szempontból nem megfelelő pályázat nem kerül elbírálásra.

 

A pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok:

 1. pályázati adatlap;
 2. adatkezelési nyilatkozat;
 3. a Tanulmányi Titkárság által kiállított igazolás az elért tanulmányi eredményekről, amely a pályázati kiírást megelőző (2020/2021-es ) tanév 2 lezárt félévérevonatkozik
 4. tudományos tevékenységet igazoló oklevelek másolatai, kutatási projektekben való részvételt igazoló dokumentumok- a pályázati kiírást megelőző tanévre vonatkozóan
 5. közéleti tevékenységet igazoló dokumentumok és igazolások (pl. hallgatói szervezetekben végzett tevékenység igazolása, szervezeti tagság igazolása, rendezvényszervezés, egyesületi igazolás)a pályázati kiírást megelőző tanévre vonatkozóan.

 

Pályázati feltételek

 

Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíjprogram szabályzata által meghatározott feltételek alapján a Sapientia EMTE azon aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatói pályázhatnak, akik:

 1. Az alábbi gazdaságtudományi szakok egyikén folytatják tanulmányaikat:
 2. alapképzés: Agrár- és élelmiszeripari gazdaság, Általános közgazdaság, Gazdasági informatika, Könyvelés és gazdálkodási informatika, Marketing.
 3. mesterképzés: Alkalmazott közgazdaságtan és pénzügy, Vezetés és szervezés.
 4. A 2020-2021-as tanév mindkét félévében elérték a minimum 30 kreditszám összeget a kötelező és kötelezően választandó tárgyakból.
 5. Az opcionális tárgyak figyelembe vétele az ösztöndíjátlag megállapításakor a tanterv által előírt kreditszám erejéig történik, tehát több opcionális tárgy felvétele esetén az így teljesített plusz kreditszám fakultatív tárgyként kerül elszámolásra.
 6. A kredittel súlyozott tanulmányi átlaguk legalább 7,00-es.[2]

 A beérkezett pályázatok értékelésének kritériumrendszere

 

A beérkezett pályázatok értékelését egy külön erre a célra létrehozott Kiválósági Ösztöndíj-bizottság végzi. A bizottság öt tagú, elnökét is beleértve. Ezen felül az ösztöndíjbizottságban

a Támogató képviselője szavazati joggal bíró külső tagként vesz részt

A beérkezett pályázatok értékelésekor a bíráló bizottság 70%- ban a tanulmányi teljesítményt, 20%-ban a tudományos tevékenységet (publikáció, tudományos diákköri dolgozat, nemzetközi és hazai versenyeken való részvétel és szakkollégiumi tevékenység), és 10 %-os arányban a közéleti, közösségi tevékenységet veszi figyelembe.

A pályázók által elérhető pontszám számítási  módjának részletes ismertetése a Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíj szabályzatában található meg.

 [1]Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány jogutódja

[2]A kredittel súlyozott tanulmányi átlag kiszámolásának ismertetése az 5-ös pont A/ bekezdésnél található

Eseménynaptár

2021. október

KeSzCsSzVa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031