Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Pályázat leendő mérnökhallgatóknak

Ingyen kollégiumi szállást és ebédet biztosító ösztöndíjra pályázhatnak azok a középiskolát végző diákok, akik a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karán szeretnének továbbtanulni a biomérnöki szakok valamelyikén.

A Domokos Pál Péter Ösztöndíjprogram elsődleges célja a Romániában szórványban élő vagy onnan származó, szociálisan hátrányos helyzetű, tehetséges magyar anyanyelvű fiatalok támogatása. Az ösztöndíj ötletgazdája a magyarországi Professzorok Batthyány Köre Egyesület; a kezdeményezők egyike, Kilár Ferenc vegyész megkeresésünkre elmondta, segíteni szeretnének, de eddig nagyon kevesen érdeklődtek a program iránt. A támogatás havi összértéke 350 lej, ami a bentlakásszoba és az étkezés költségeit fedezi. Az ösztöndíjas egyetemi hallgatóval egy egy évre szóló szerződést kötnek, amelyben a hallgató vállalja, hogy minden vizsgáját leteszi az adott tanévben. Amennyiben ez nem sikerül, a következő tanévtől elveszíti a támogatást.

Az ösztöndíjat azok a sikeresen leérettségizett diákok pályázhatják meg, akik a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karára készülnek a környezetmérnök, élelmiszeripari mérnök, génsebészet, turisztikai mérnök-menedzser, élelmiszeripari biotechnológiák alapképzési vagy a fenntartható biotechnológiák mesterképzési szakok valamelyikére. Jelenleg öt hallgató támogatására vállalkoztak, de ha több jelentkező lesz, ez a szám akár növekedhet is. A pályázáshoz szükséges a sikeres érettségi vizsga, egy kitöltött pályázati adatlap és egy motivációs levél, amelyben a pályázó megindokolja, hogy miért van szüksége a támogatásra, és miért szeretne a fent említett szakok valamelyikén tanulni. A pályázati adatlapokat az egyetem honlapjáról lehet letölteni, a beküldési határidő július 11., a beküldött pályázatokra egy héten belül választ kapnak az érdeklődők. 

forrás: szekelyhon.ro
 

Részleteket IDE kattintva találnak!

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031