Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

PÁLYÁZAT nemzetközi tudományos konferenciákon, művészeti fesztiválokon és kiállításokon való részvétel támogatására – 2021

A Kutatási Programok Intézete (KPI) pályázatot hirdet a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE), valamint a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) főállású oktatói számára nemzetközi tudományos konferenciákon, művészeti fesztiválokon, illetve kiállításokon való részvétel támogatására.

A pályázat célja az erdélyi magyar magánegyetemi hálózat keretében született kutatási eredmények, művészeti alkotások nemzetközi szinten való bemutatása, ismertté tétele, az oktatók szakmai előmenetelének támogatása, valamint a nemzetközi szakmai kapcsolatok bővítése.  

Pályázni lehet 2021. március 20. és december 31. közötti időszakban megrendezésre kerülő, rangos nemzetközi konferenciákon, művészeti fesztiválokon és kiállításokon való személyes vagy online részvételre.

A támogatás részvételi díjra, utazási, valamint szállásköltségre fordítható.

A maximálisan megpályázható összeg 2500 RON.

Minden oktató csak egy konferencián vagy művészeti rendezvényen való részvételre nyújthat be pályázatot.

A nyertes pályázó a támogatatást kizárólag a pályázatban megjelölt és a Tudományos Tanács által jóváhagyott rendezvény költségeinek fedezésére használhatja fel.

A 2020-ban már támogatást nyert tudományos konferenciákra, művészeti rendezvényekre, amelyeket a COVID-19 járványhelyzet miatt 2021-re halasztottak, újra be kell nyújtani a pályázatot. Ezek a pályázatok a KPI Vezetőtanácsának 2020/4-es sz. határozata értelmében prioritást élveznek, külön kerülnek elbírálásra, tekintve, hogy támogatásukról már született döntés. 

Figyelem! Ez a fajta elbírálás csak és kizárólag azokra a konferenciákra, művészeti rendezvényekre vonatkozik, amelyek 2020-ban már benyújtásra kerültek: sem a konferencia, sem az előadás címe nem változtatható meg.

A pályázók köre

Pályázhatnak a Sapientia EMTE, valamint a PKE főállású, aktív, tudományos fokozattal rendelkező oktatói.

A támogatás feltételei

  • a pályázó a pályázati anyagban megjelölt, rangos tudományos vagy művészeti rendezvényen tartson személyesen vagy online formában előadást, mutasson be posztert, saját vagy az egyetem keretében született művészeti alkotást;
  • a pályázó a vonatkozó nyilvános dokumentumokon (programfüzetben, reklámanyagokon) tüntesse fel az egyetem nevét;
  • határidőre juttassa el az Intézethez a szakmai és a pénzügyi beszámolót.

A pályázás módja

Pályázni a KPI-2021_KONF vagy a KPI-2021_MŰV űrlapok kitöltésével lehet.

A pályázat benyújtásának kizáró jellegű feltétele, hogy a pályázók feltöltsék adataikat a KPIOR online nyilvántartási rendszerbe, illetve aktualizálják ezeket.

A pályázathoz csatolni lehet egyéb mellékleteket is, amelyeket a pályázó a rendezvényen való részvétele szempontjából fontosnak tart (meghívó, kivonat elfogadásának igazolása stb.).

A pályázatot kizárólag elektronikus úton (doc, docx vagy pdf formátumban) kell benyújtani, a kpi@kpi.sapientia.ro címre kell elküldeni. 

Pályázási időszak:
2021. február 15.–március 5., 16.00 óra

A beérkezett pályázatokat a Tudományos Tanács bírálja el.

A finanszírozás módja utófinanszírozás; a költségek térítése a pályázatban megfogalmazott tudományos/művészeti tevékenység teljesítése után történik. A költségekre vonatkozó eredeti számlákat és bizonylatokat a rendezvényt követő 15 napon belül kell eljuttatni az Intézethez.

A támogatást elnyert pályázó a konferenciát/művészeti rendezvényt követő 15 napon belül köteles rövid (1-2 oldal terjedelmű) beszámolót készíteni az Intézet számára.

A beszámolót is elektronikus úton kell elküldeni a KPI e-mail címére. A beszámolóhoz kötelező módon csatolni kell a konferencia programját vagy a művészeti rendezvény kiadványát (elektronikusan), amelyben szerepelnie kell a pályázó nevének előadóként, társelőadóként vagy alkotóként. 

Figyelem! A késve küldött (15 napos határidőt meghaladó), nem az elszámolási útmutató szerint összeállított vagy a hiányos elszámolásokat és beszámolókat az Intézetnek nem áll módjában elfogadni, következésképpen az adott konferencia/művészeti rendezvény költségeit az Intézet nem téríti meg.

Az elszámolási útmutató letölthető itt.

További információk a kpi@kpi.sapientia.ro e-mail címen, a 0364-401454, illetve a 0722–527135 telefonszámokon kérhetők.

Eseménynaptár

2021. december

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031