Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Pályázati felhívás: Közösségi szerepvállalás a Kárpát-medencében

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága pályázatot hirdet külhoni magyar főiskolai és egyetemi hallgatók számára a „Közösségi szerepvállalás a Kárpát-medencében” címmel megrendezésre kerülő szakmai hétvégén és továbbképzésen való részvételre.

A közösségek szerepe kulcsfontosságú a külhoni magyar fiatal generáció nemzeti identitásának megerősítése, a magyar kultúra továbbörökítése szempontjából. A szakmai továbbképzés célja hozzájárulni a szomszédos országok magyar felsőoktatási intézményeinek hallgatói körében az önszerveződéshez szükséges készségek, valamint a közösségek bővítése és tartalommal való megtöltése technikáinak elsajátításához.

Jelen pályázat célja olyan motivált és elhivatott hallgatók kiválasztása, akik már rendelkeznek tapasztalattal a közösségi részvétel, a közösségszervezés területén és fontosnak tartják a külhoni magyar fiatalok közti együttműködés erősítését. A konferencia során előadásokra, valamint szeminárium-beszélgetésekre kerül sor, amelyek által a résztvevők ismereteket szerezhetnek a közösségszervezés technikáiról, egy közösség megerősítésének, fejlesztésének jó gyakorlatairól, illetve a közösségépítés nemzetpolitikai vonatkozásairól.

A rendezvényre 2014. december 5-7-én kerül sor 75 fő részvételével.

A konferencián való részvétel, a szállás és az ellátás költsége, valamint a helyszínre történő utazás biztosított.

A pályázat feltétele: pályázni egy, a konferencia témájához kapcsolódó motivációs levél megküldésével, valamint önéletrajz csatolásával lehet. A pályázatra minden, a szomszédos országokban működő felsőoktatási intézmény aktív, nappali tagozatos hallgatója jelentkezhet. Előnyt jelent az aktív tudományos és közéleti tevékenység.

A pályázás módja és határideje: a pályázatokat 2014. november 7-ig kell elküldeni a dora.zelena@im.gov.hu e-mail címre. Az eredményekről 2014. november 14-ig küldünk visszajelzést.

Eseménynaptár

2019. augusztus

KeSzCsSzVa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031