Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Párizsban versenyeztek hallgatóink

2018. október 21-22. között került megszervezésre az Ecotrophelia Europe 2018 ökoinnovációs verseny nemzetközi szakasza a SIAL Paris kiállítás keretein belül, ahol a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának csapata, a Sapbakers Magyarországot képviselte.

A két nap során a szakmai zsűri előtt 17 ország csapata mutatta be termékét, amelyek között voltak kekszek, különféle vegán desszertek és nassolnivalók, müzli szeletek, de a listát tovább bővíti a pizzatészta, a fagylalt és természetesen a Sapbakers csapat terméke, a Brewbun nevű zsemle.

A két nap során a csapatnak lehetősége volt részt venni és körbejárni a SIAL Paris élelmiszer-szakkiállításon is, ahol a jelenlegi élelmiszeripari trendek és legújabb innovációk figyelhetők meg. A kiállítás keretén belül különféle hagyományos vagy épp újszerű, speciális termékeket lehetett megkóstolni, ilyen volt a fekete citrom ízesítésű sajt, mandulatejes kávé, mogyorókrémes spagetti, aloe vera tartalmú gyümölcslevek.

A hazatérés előtt jutott idő a városnézésre és a helyi kultúra megismerésére is. Az egy napos túra során az Eiffel-tornyot, a Notre-Dame-székesegyházat, a Louvre múzeum előtti Tuilériák kertjét és a Sacré Coeur-bazilikát tekintette meg a csapat.

A csapat tagjai:

  • Bodor Emília (Génsebészet, IV. év)
  • Pinti Zsolt (Kommunikáció és PR MSc, II. év)
  • Pongrácz Gellért (Turisztikai mérnök-menedzser, I. év)
  • Salamon Bernadette (Fenntartható biotechnológiák MSc, I. év)
  • Simon Andrea-Beáta (Génsebészet, IV. év)
  • Ölvedi Örs (Marketing, III. év)
  • Vincze Éva Boglárka (doktorandusz)

Vezetőtanárok dr. Albert Csilla egyetemi adjunktus, András Csaba Dezső egyetemi tanársegéd és Tankó György doktorandusz voltak.

Gratulálunk a csapatnak és sok sikert kívánunk a következő termékhez!

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031