Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Pénzidomár - gazdasági vetélkedő középiskolásoknak

Itt az alkalom, hogy próbára tegyétek pénzügyi és gazdasági ismereteiteket.

 

Az október  17-én induló magyar nyelven zajló Pénzidomár középiskolás pénzügyi és gazdasági vetélkedőben négyfős középiskolás csapatok jelentkezését várjuk 9-12. évfolyamból. Egy iskolából tetszés szerinti számú csapat indulhat és a csapatokon belül is lehetnek különböző évfolyamokhoz tartozó diákok.

A vetélkedő célja, hogy bővítse pénzügyi és gazdasági ismereteiteket, valamint a tudatosabb fogyasztói szemléletet és a takarékos életmód kialakítását elősegítse. Az életben könnyebben boldogul az, aki rendelkezik pénzügyi, banki alapismeretekkel. Reményeink szerint, a vetélkedőn elnyert tudásotokkal sikeresebben tudtok felvételizni a Sapientia EMTE megfelelő szakjaira. 

Nincs más feladatotok, mint kitölteni az I. forduló tesztkérdéseit és a megadott határidőig, november 16., péntek délután 14 óráig elektronikus formában elküldeni a penzidomar@sapientia.siculorum.ro email címre. Ez egyúttal a versenyre való jelentkezésetek is.

A tesztek kiértékelését követően, november 22-től kap értesítést a legjobb nyolc csapat, amely részt vehet a december 15-én, a Sapientia EMTE csíkszeredai Gazdaság- és Humántudományok Karán megrendezésre kerülő elődöntőn. Innen a legjobb négy csapat jut az ugyanazon a napon megtartandó döntőbe.

Érdemes kipróbálnotok tudásotokat, hiszen értékes nyeremények, értéktárgyak, elektronikai eszközök várnak rátok a verseny szervezőinek jóvoltából!

A felkészülés során bátran használjátok a www.penzidomar.ro honlapot is!

Várjuk jelentkezéseteket!

A szervezők
 

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031