Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Philip Zimbardo: Hogyan válhatunk hőssé vagy szörnyeteggé? - online előadás

2018. november 5-én, hétfőn, 18 órától a Philip Zimbardo világhírű szociálpszichológus a Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara és a Pro Scientia Siculorum Egyesület felkérésére tart online előadást a Csíki Moziban.

A sokak által ismert stanfordi börtönkísérlet megalkotójának kutatásai elsősorban arra irányultak, hogy mitől és miként válnak gonosszá teljesen normális, tisztességes emberek a csoportdinamika hatására bizonyos körülmények között. A Csíki Moziban november 5-én, 18 órától tartandó online/Skype-előadásában azt is ismerteti a professzor, hogy miként védhetőek ki a gonosszá válást segítő környezeti hatások: például, ha felkaroljuk és ünnepeljük a közöttünk élő, hőstetteket végrehajtó, ugyanakkor legtöbbször csekély figyelmet kapó embertársainkat – szomszédainkat, ismerőseinket, de akár számunkra ismeretlen hétköznapi személyeket.

Hosszú pályafutása során a gonosz lélektanán kívül olyan közérdeklődésre számot tartó témák is foglalkoztatták többek között, mint a megváltozott nemi szerepek s az időhöz való viszonyunk.

Az előadás végén az érdeklődők kérdéseket tehetnek fel a professzornak.

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy az előadásra a belépés ingyenes, viszont előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az előadásra IDE kattintva lehet, vagy az alábbi űrlapon. Az előadás nyelve angol és ez alkalommal nincs lehetőség tolmácsolásra.

A szervezők fenntartják a jogot, hogy amennyiben a helyek betelnek lezárják a regisztrációt.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az előadásra! 

 

Eseménynaptár

2020. augusztus

KeSzCsSzVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31