Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Sapientia EMTE jövő évi felvételi kínálatát ismerhették meg a középiskolás diákok

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem 2019. október 14-18. között népszerűsítő körúton vett részt. Az egyetem házhoz jön elnevezésű, 2020-as felvételi tájékoztató körút során a négy oktatási helyszínt - Kolozsvári Kar, Csíkszeredai Kar, Marosvásárhelyi Kar, Sepsiszentgyörgy Tanulmányi Központ - 30 önkéntes diák képviselte, akik közel 100 középiskolát látogattak meg.

A körút során tíz, háromtagú csapat látogatta az iskolákat. Csíkszereda vonzáskörzetében négy, Marosvásárhely vonzáskörzetében kettő, míg Kolozsvár és vonzáskörzetében négy csapat tevékenykedett.

„Az egyetem házhoz jön” tájékoztató körút olyan találkozási alkalmakat teremtett a középiskolai diákok számára, ahol közvetlenül a Sapientia EMTE hallgatóitól kaptak tájékoztatást az egyetem szakkínálatával és felvételi kritériumokkal kapcsolatos kérdéseikre. A találkozók során kihangsúlyoztuk a Sapientiára felvételt nyert hallgató amellett, hogy magyar nyelvű, minőségi és alkalmazható tudás birtokába jut, egy családias, barátságos és összetartó atmoszférájú diákközösség részese lehet.

Az egy hetet felölelő program keretében a csíkszeredai csapatok hétfőn ellátogattak Kézdivásárhelyen a Bod Péter Tanítóképzőbe, Református Teológiai Líceumba, az Apor Péter Mezőgazdasági Iskolaközpontba, a Gábor Áron Műszaki Oktatási Központba, a Nagy Mózes Elméleti Líceumba, valamint Kovásznán a Kőrősi Csoma Sándor Iskolaközpontba. Szintén hétfőn a Sepsiszentgyörgyön működő Mikes Kelemen Líceum, Székely Mikó Kollégium, Református Teológiai Líceum, Berde Áron Gazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola és a Puskás Tivadar Szakközépiskola diákjai találkozhattak hallgatóinkkal.

Kedden Gyergyó környékét és Székelyudvarhelyet vettük célba. Kemény János Elméleti Líceum, Puskás Tivadar Iskolaközpont, Salamon Ernő Gimnázium, Fogarassy Mihály Műszaki Líceum, Batthyány Ignác Technikai Kollégium, Benedek Elek Pedagógiai Líceum, Baczkamadarasi Kis Gergely Református Gimnázium, Tamási Áron Gimnázium, Eötvös József Szakközépiskola, Bányai János Műszaki Szakközépiskola és a Kós Károly Szakközépiskola végzős diákjai pillanthattak be képzéskínálatunkba.

Szerdán a Csíkszeredában működő középiskolákba látogatott el hallgatóinknak két csapata. A másik két csapat pedig Brassóban, Négyfalúban, Gyimesfelsőlokon, Dánfalván és Csíkszentmártonon működő iskolákat keresték meg. Felkeresték az Áprily Lajos Líceumot, Zajzoni Rab István és Petőfi Sándor Iskolát, Tívai Nagy Imre Líceumot és az Árpádházi Szent Erzsébet Római Katolikus Gimnázium végzős diákjait.

A csíkszeredai csapatoknak csütörtökön záródott a körút. Ellátogattunk a székelykeresztúri Berde Mózes Unitárius Teológiai Gimnáziumba és az Orbán Balázs Iskolaközpontba, Zetelakán a Zetelaki Dr. P. Boros Fortunát Elméleti Középiskolába, és Szentegyházán a Gábor Áron Szakközépiskolába, valamint Baróton a Baróti Szabó Dávid iskolaközpont diákjaival is találkoztunk.

Mozgalmas, kihívásokkal teli, de eredményes hetet zártunk. Köszönjük a középiskolák vezetőinek és oktatóinak az együttműködését, a végzős diákoknak, hogy érdeklődőek és nyitottak voltak, és mindenekelőtt a Sapientia EMTE hallgatóinak tartozunk köszönettel munkájukért.

Eseménynaptár

2020. június

KeSzCsSzVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930