Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Sapientia Hungariae Alapítvány vendégszoba lehetőség

A Sapientia Hungariae Alapítvány továbbra is felajánlja a vendégszoba használatát azoknak, akik tanulmányi, kutatási, művelődési célból Budapesten szeretnének pár napot eltölteni. 

VÁLTOZÁS azonban, hogy 2014 januárjától a vendégszoba ismét az MTA Domus Hungarica vendégházában található (XIV. kerület, 1146 Budapest, Abonyi u. 10. www.lgk.mta.hu/domus/).

A szobahasználat feltételei a következők:

a. előzetes bejelentkezés a SHA-nál az iroda@sha.hu e-mail címen; az EMTE rendszerben Dácz Szidóniánál dszidi@sapientia.ro és/vagy a tanszéki titkároknál. A szobafoglalási igényt érkezés előtt min. 2 munkanappal kell bejelenteni, de minél hamarabb teszik meg, annál biztosabb, hogy lesz szállás, és nem ígértük oda más igénylőnek. Az SOS, hirtelen jött foglalást, ha az hétvégére esik és hétvégén is jelentik be, nagyon kicsi eséllyel tudjuk teljesíteni.

b. a szoba állagának megőrzése;

c. a szobahasználatért adomány fizetése az SHA-nak.

Az adomány összege tanároknak, munkatársaknak: 2.800 Ft/éj/fő, diákoknak 2.100/éj/fő, külsős tanároknak, kutatóknak: 3.100 Ft/éj/fő. Ha valaki 14 éjnél többet marad, amennyiben diák, akkor az összes itt töltött éjszakára 1.800 Ft/éj/fő, ha tanár vagy munkatárs, akkor 2.300 Ft/éj/fő adományt fizet.

 

Az adománybefizetés módjai:

1. az igénylő bejön személyesen az alapítványhoz (előre egyeztetett időpontban, általában hétköznaponként 9.00-től 17.00-ig. Cím: 1012 Budapest, Pálya u. 7. 2/6.13-as kapucsengő);

2. banki utalással fizeti be a Sapientia Hungariae Alapítvány OTP 11706016–20805663 számú számlájára (a megjegyzésbe „adomány SHA-nak” kell írni, semmi mást!);

3. A szobában található csekken, postán fizetik be.

Mi természetesen az 1. módot preferáljuk, a 2. és 3. módban a bank elég jócskán levesz az összegből banki költség címén.

A bejelentkezést, a fizetés módját, idejét a következő címen is kérjük, egyeztessék: iroda@sha.hu.  A bejelentkezéshez szükséges adatok:

-          szállást igénylő(k) neve(i)

-          egy telefonszám, amin mindig elérhető a szállást igénylője

-          a körülbelüli érkezés és távozás

-          az intézmény neve, ahonnan érkezik, és az, hogy tanár-e vagy diák a vendég

Egyéb tudnivalók családosoknak:

- gyerekeket csak 3 éves kor felett tudunk fogadni a vendégházban

- csak rövidebb időre, max. 3 éjszakára tudjuk ingyen fogadni őket

- pótágyat nem tudunk adni, ill. ha pótágyat kérnek, azért külön fizetni kell a Domusnak: 4.130 Ft

- ha 10 év felett van a gyerek, akkor már pótágyat kötelezően adunk, amiért külön kell fizetni (ha a két személy mellett van a gyermek, mert az alapítvány a szobát 2 személyre bérli)

Parkolás:

- a környező utcákban ingyenes, de ha az udvart szeretnék igénybe venni vendégeink, heti 2.540 Ft fizetendő

A Domus Vendégházban található szobák akadémiai kutatók fogadására kialakítottak. A házban van Internet, wifin keresztül lehet rá csatlakozni.  A konyha a folyosón, közös használatban, a szobában van viszont a tusoló és a vécé. Egy szobában 2 ágy van, egy íróasztal, egy tévéasztal, 2 fotel, 1 nagy könyvespolc és egy hűtő, illetve az előszobában beépített szekrények. A vendégszobában tévé is található.  A készülék használatához a portán ki kell kérni távirányítót, 500 Ft letéti díj ellenében. Távozáskor, a távirányítót le kell adni és visszaadják az 500 Ft-os letéti díjat.

Az adomány összege nem foglalja magában a vendégszobában lévő vezetékes telefon használatát.

A vendégszobánk a vendégház 2. emeletén van, szobaszám: 211.  A Domus Vendégház pontos címe:  XIV. kerület, 1146 Budapest, Abonyi u. 10.

 

Megközelíthető:

A Keleti pályaudvar felől a 7-es, 7A vagy 5-ös buszokkal a Bosnyák tér irányába a Chazar András utcai megállóig (2 megálló). Innen a Chazar András utcán kell tovább haladni az első keresztutcáig, ami már az Abonyi utca.  A vendégház az Abonyi utca bal oldali saroképülete.

A Nyugati pályaudvar felől a 4 vagy 6-os villamossal a Blaha Lujza térig kell menni, majd ott átszállni az 5-ös, a 7-es vagy a 7A-jelzésű buszra, mellyel szintén a Chazar András utcai megállóig kell utazni. Bármilyen más kiindulópontról való érkezéshez a www.utvonalterv.hu oldalon megfelelő információt találnak.

A megérkezéskor a recepción kell jelentkezni, ahol az érkezőről már tudnak. Ha előzetesen nálunk nem történt foglalás, vagy nem igazoltuk vissza, akkor a recepciós biztos nem ad ki kulcsot. A szobát délelőtt 10 óráig el kell hagyni és a recepción le kell adni a kulcsokat.

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031