Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Sapientiások az EUHL egyéni díjazottjai között

Nyilvánosságra hozta az előző szezon legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó sportembereinek listáját az European University Hockey League (EUHL), amelyen ezúttal ismerős neveket is találunk. A Sapientia U23 a 2019-2020-as idényben csatlakozott az egyetemistáknak kiírt nemzetközi versenysorozathoz. A bemutatkozás sikerességét pedig jól mutatja, hogy Róth Zoltánt a legjobb újoncnak, Horvát Tamást pedig a liga legjobb csapatmenedzserének választották.

 
Szeptemberben vált hivatalossá, hogy fennállásának második évében máris nemzetközi mezőnyben szerepelhet a Sapientia U23. A Del Pedrick és Antal István vezette együttes novemberben be is mutatkozott az Európai Egyetemi Hoki Ligában, amely az edzők értékelése szerint lehetőséget adott a fiúknak, hogy egy technikás, de fizikálisan is kiegyenlített sorozatban fejlődhessenek.
 
Szakmai és sportdiplomáciai sikert jelentett, hogy az idegenben lejátszott meccsek mellett februárban Csíkkarcfalván rendezhettük meg a liga égisze alatt az EUHL Sekler Cupot. A hazai torna egyszerre volt jó fejlődési lehetőség a játékosoknak és komoly próbatétel a menedzsment számára. Mind a torna, mind a csapat játéka elégedettségre adott okot, azonban az EUHL által megítélt díjak ezt még inkább alátámasztják.
 
Az EUHL 2019-2020-as szezonjának legjobb újonca Róth Zoltán, a Sapi csatára lett. Róth a bajnokságban összesen 12 meccsen lépett pályára, ezalatt 7 gólt és 7 gólpasszt jegyzett. A fiatal támadó elégedetten, de motiváltan értékelte az elmúlt szezont és a neki ítélt elismerést.
 
„Az EUHL mindenki számára újdonság volt. Szlovák és cseh csapatokkal játszottunk, amelyek más hokikultúrát képviselnek, mint amit megszoktunk a magyar, illetve román bajnokságban. Remek tapasztalatot jelentett az első év. Természetesen örülök a díjnak, új lendületet ad a nyárra és a jövő szezonra, amelyben remélem, tovább fejlődhetek. Az idei volt az első idényünk a bajnokságban, ezért főként az ismerkedésről szólt. Jövőre mindenképp jobb szereplést várok a csapattól és saját magamtól is” – nyilatkozta Róth Zoltán.
 
A Sapientia U23 pályán kívüli munkáját is pozitívan értékelték, ugyanis a szezon legjobb menedzserének Horvát Tamást választották.
 
„Jóleső érzés, hogy a liga választása ránk esett, nekünk adta ezt az elismerést. Nyilván személyesen is öröm számomra, viszont úgy gondolom, hogy a szakmai stábnak, az SZJA menedzsmentjének, valamint a gazdasági és adminisztratív részlegen dolgozóknak is nagyon sok munkája van azokban a megvalósításokban, amik miatt most engem díjazott az EUHL. Ez a visszajelzés bizonyítja, hogy már az első szezonban nagyon jó együttműködést sikerült kialakítani a ligával. Ugyanakkor abban is megerősít bennünket, hogy megfelelő úton indultunk el. Meg vagyok győződve róla, hogy képesek leszünk ennél profibban is elvégezni a feladatainkat” – értékelt a csapatmenedzser.
 
 
Forrás: szja.ro

Eseménynaptár

2020. augusztus

KeSzCsSzVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31