Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

ShiftSpace - Székelyföldi IT és digitális képzések Csíkszeredában is

A régió egyik legnagyobb tapasztalatú digitalis ügynöksége a Sapientia EMTE, csíkszeredai Gazdasági Informatika szakával partnerségben újabb képzéseket indít webfejlesztés, szoftvertesztelés és digitális marketing vonalakon, amelyre az egyetem hallgatói is jelentkezhetnek.

A képzéssorozat célja, hogy olyan minőségi, azonnal használható gyakorlati tudást nyújtson, amely elsajátításával a hallgatók el tudnak helyezkedni a digitális szektorban. A célcsoport főként székelyföldi fiatalokból áll, akik nem feltétlenül rendelkeznek programozási vagy más digitális ismeretekkel, de szeretnének ezen a területen dolgozni. Köztudott, hogy ebben a szakmában nagyfokú munkaerőhiánnyal szembesülnek a régióban működő IT vállalatok, ezért, annak érdekében, hogy helyi szinten csökkenteni tudjuk ezt a szakemberhiányt, a 2016-ban pilot programként elindított szakképzések 2019-ben folytatódnak. A cél, hogy a képzés végére a legjobban teljesítőknek lehetősége nyíljon munkaviszonyba kerülni a partnervállalatoknál mint tapasztalat nélküli entry-level programozó, designer, tesztelő vagy online marketing szakember. A képzés összeállításánál pedig az elsődleges szempont a résztvevők legjobb tudásunk szerinti felkészítése magyar nyelven, profi szintű, kreatív oktatási módszerekkel.
 
A képzés struktúrája
 
Az órákat heti egy alkalommal délutáni időpontokban szervezzük, hogy munkavégzés vagy iskolai program mellett is elvégezhető legyen a képzés. Az idei sorozat már elkezdődött egy 6 hetes intenzív elméleti tanulási periódussal, amelyet egy szintfelmérő vizsga követ, ezután következik a gyakorlati tudás elsajátítása. A Sapientia EMTE diákjainak jelentkezését viszont még szívesen fogadjuk 2019. október 28.-ig. A képzések időpontjai: webfejlesztés és szoftvertesztelés keddenként 18-20 óra között, a digitalis marketing pedig csütörtökönként ugyancsak 18-20 óra között a Sapientia EMTE épületében lesz megtartva.
  
Aki szeretne majd részt venni, jelentkezzen az hello@shiftspace.io e-mail címen!

Eseménynaptár

2020. február

KeSzCsSzVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829