Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Sikeres Nyílt Napok idén is

Az idei évben is megszervezésre kerültek a Nyílt Napok a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karain, melynek keretében középiskolás diákok látogattak el Egyetemünkre. Az eseményre április 7-11. között került sor. 

A Nyílt Nap nem csak azt jelentette, hogy be lehetett jönni, nézelődni, hanem egy napra megtapasztalhatta a látogató, milyen a hangulat az egyetemen. Célunk az volt, hogy lehetőséget teremtsünk a középiskolás, főként érettségi vizsga előtt álló diákok számára, hogy betekintést nyerjenek az Egyetem működésébe.

Az idelátogató diákokat színes programmal fogadtuk, igyekeztünk lekötni úgy az idejüket, mint a figyelmüket. A Nyílt Napok programja minden nap egy általános egyetemi prezentációval kezdődött, ahol bemutattuk az egyetem felépítését, megismerhették a Csíkszeredai Karok képzési kínálatát, versenyeinket és az egyetemi diákéletet is. Ezt követte az egyetemi épülettel való ismerkedés, ugyanis a diákok körbejárták az épület látványosabb tereit, mint a bentlakást, a korszerűen felszerelt laborokat, a könyvtárat, a Tv stúdiót, vagy a Hallgatói Önkormányzat irodáját. A bemutatók és előadások után pedig gyakorlati foglalkozásokkal készültünk nekik, minden tudományterület képviseltette magát, azaz voltak műszaki (mérnöki), társadalomtudományi, gazdasági és humán jellegű tevékenységek is.

Ezeken a programpontokon az öt nap alatt több mint 500 középiskolás vett részt 11 településről és 15 iskolából. Április 7-én a székelyudvarhelyi Eötvös József Szakközépiskola, a Benedek Elek Pedagógiai Líceum, a gyimesfelsőloki Árpádházi Szent Erzsébet Gimnázium, a baróti Baróti Szabó Dávid Iskolaközpont és székelykeresztúri Zeyk Domokos Iskolaközpont diákjai látogattak meg bennünket. Április 8-án a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző, a Nagy Mózes Elméleti Líceum, valamint a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor iskola diákjai vettek részt az általunk szervezett előadáson és foglalkozásokon. Április 9-én itt voltak a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium, a Református Teológiai Líceum, a Berde Áron Szakközépiskola diákjai, a Korondi Iskolaközpont tanulói, a székelyudvarhelyi Eötvös József Szakközépiskola tanulói, valamint a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium diákjai is. Április 10-én egy kisebb csoport látogatott meg a csíkszentmártoni Tivai Nagy Imre Líceumból. Április 11-én pedig a csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Teológiai Líceum tanulói döntöttek a Sapientia EMTE látogatása mellett.

Az eddig visszajelzések alapján pedig a diákok egyetemünket barátságosnak, felszereltnek látták, ugyanakkor sokak véleménye változott pozitív irányba és vannak, akik már konkrét szakok iránt kezdtek el érdeklődni.

Köszönjük, hogy eljöttetek és részt vettetek a programjainkon! Várunk jövőre is!

Köszönet a segítőkész hallgatóinknak/tanárainknak is, akik egész héten velünk voltak! 

Eseménynaptár

2020. február

KeSzCsSzVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829