Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Sikeres volt a III. Sapi Tehetségnap

A III. Sapi Tehetségnapot szervezte meg január 19-én a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai Gazdaság- és Humántudományok Karának Matematika-Informatika Szakcsoportja.

A rendezvény lehetőséget biztosított a logikus gondolkodást és stratégiai érzéket igénylő feladatok iránt érdeklődő diákoknak egy szórakozással egybekötött kellemes nap eltöltésére.
A megmérettetésre XI–XII.-es középiskolások jelentkezését várták, 3 fős csapatokat alkotva, egy iskolából legtöbb két csapatot. A jelentkezőket két szintcsoportba sorolták: gimnáziumok és szakközépiskolák. A két fordulóból álló verseny matematikai tesztet, illetve logikai kvízt tartalmazott. A fordulók között közös korcsolyázáson vettek részt a diákok Hargita Megye Tanácsának Sportklub Egyesülete szervezésében, a Vákár Lajos Műjégpályán kapcsolódhattak ki és töltődhettek fel. Sokaknak ez egyedülálló élmény volt, hogy műjégpályán korcsolyázhattak, és akiknek nem volt saját korcsolyájuk, a kölcsönzést is biztosította az egyesület.

A verseny eredményeit délután hirdették ki az egyetem nagyaulájában. Dr. Makó Zoltán docens, dékán elmondta, hogy a dobogós helyezéseket elértek eredménye bizonyos arányban számítani fog felvételi jegyükben, ha a Sapientiára jelentkeznek. Az intézményvezető továbbá megköszönte Hargita Megye Tanácsa támogatását, amely díjak – 8 db stratégiai játék, könyvutalványok, A székelység története című könyv – finanszírozásával segítette a rendezvényt.
Összesen 24 csapat mérte össze tudását Csíkszeredából, Kézdivásárhelyről, Aradról, Sepsiszentgyörgyről, Gyergyószentmiklósról, Székelykeresztúrról, Gyergyóalfaluból és Brassóból. A gimnáziumok kategóriájában első helyezést ért el a csíkszeredai Na-És?, második lett az aradi Fénysebesség, harmadik pedig a szintén csíkszeredai S100 csapata. A szakközépiskolák közül első lett a csíkszeredai GyíKok, második a gyergyóalfalusi NoBoKo, harmadik pedig a csíkszeredai 3szög.

Eseménynaptár

2020. február

KeSzCsSzVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829