Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Szakmai gyakorlat az OTP Banknál

Internship

In cadrul parteneriatelor noastre, ii invitam pe studenti sa cunoasca  mediul bancar si le aratam cum pot aplica in mod concret notiunile teoretice dobandite in cadrul cursurilor academice. Vor avea astfel oportunitatea de a interactiona direct cu managerii si directorii bancii, vor avea acces la cunostintele si expertiza lor si vor avea oportunitatea de a-si  testa abilitatile in rezolvarea unor situatii reale de lucru.

Pentru toate acestea vrem sa facem cunostinta cu cei mai buni si mai pasionati studenti si sa le oferim sansa de a putea creiona planul carierei lor.

 

1. Stagiul de practica

Stagiul de practica este un program adresat studentilor care doresc sa parcurga un stagiu profesionist. Se deruleaza pe parcursul a minimum trei saptamani/maxim 3 luni si implica activitati profesionale concrete. La cererea studentilor si in functie de oportunitatile existente in banca, programul se poate derula in reteaua de sucursale sau in sediul central.

2. Beneficii   

 • oportunitatea de a acumula experienta practica intr-un mediu de lucru orientat spre performanta
 • responsabilitati concrete si sarcini clare alaturi de profesionistii
 • acces la experienta si practica europeana a unei banci de top
 • oportunitate de integrare în echipa băncii.

3. Cui se adreseaza

Studentilor din anii 3 - 4, tinerilor absolventi din domeniile financiar-bancar, economic, inginerie economica, IT si juridic.

4.Calificarile si competentele necesare:

Aplica, daca:

 • esti student la o facultate cu profil economic/financiar-bancar/tehnic, cu rezultate foarte bune
 • ne demonstrezi ca ai cunostinte in domeniul pentru care candidezi;
 • esti pasionat de domeniu financiar-bancar
 • crezi ca poti aduce o valoare adaugata,
 • ai bune abilitati de comunicare si mai mult decat atat esti avansat in limba Engleza/Maghiara;

5. Aplicatii/Documente necesare

Asteptam cu interes sa primim aplicatia ta constand in CV si scrisoare de intentie (ca atasamente Word) prin e-mail, la adresa staffing@otpbank.ro.Suntem interesati sa stim cat mai in detaliu care sunt motivele pentru care esti interesat(a) de un stagiu de practica la OTP Bank. Te rugam sa mentionezi in corpul mesajului perioada si orasul in care doresti sa  participila stagiul de practica.

6.. Selectie aplicanti

Pentru a fi acceptati in acest program, candidatii vor fi intervievati si evaluati de specialistii echipei de  Resurse Umane si de catre Directorul Sucursalei/Departamentului in care se desfasoara programul.

7. Durata internship

Intre trei saptamani si trei luni.

8. Unde se va desfasura

Vei fi repartizat in functie de optiunea proprie dar si de locurile disponibile in unitatile teritoriale sau directiele din centrala bancii, precum si la membri de grup ai Bancii: http://www.otpbank.ro/ro/despre-noi/otp-group/index.html

9. Stabilire obiective/Ce invat in acest program

La inceputul stagiului de practica iti vor fi stabilite atat obiective referitoare la acumularea de cunostinte cat si obiective de performanta. Acestea for fi fundamentate in functie de obiectivele bilateral

10. Evaluare finala

Evaluarea finala a activitatii in timpul acestui program va fi realizata de catre Directorul Sucursalei/Departamentului in care se desfasoara programul

Aceasta va contine o evaluare a performantei si implicarii tale din punct de vedere al modului in care au fost atinse obiectivele.

11. Consiliere în carieră

Studenţilor performanti li se vor acorda servicii de consiliere în carieră

Un Consultant HR, consilier în carieră, oferă sprijin practicantului pentru:

 • a-şi identifica nevoile legate de carieră
 • a-şi identifica potentialul legat de carieră
 • a-şi identifica obiectivele de carieră
 • a lua decizii legate de carieră (alegerea unei cariere, schimbarea carierei)
 • a se pregăti pentru un interviu de angajare

11. Metodele folosite:

Discuţii libere, interviu

Completarea unor instrumente formale de evaluare a intereselor, valorilor, trăsăturilor de personalitate, atitudinilor

Discutarea rezultatelor obţinute în urma aplicării instrumentelor de evaluare

12. Oportunitati de angajare    

In cazul in care evaluare finala este cel putin peste asteptari în funcţie de opţiuni, fiecare practicant poate deveni parte a unitatii/departamentului iniţial sau a uneia/unui din unitatile/departamentele partenere în program bineinteles in masura in care exista un astfel de post disponibil sau o oportunitate de cariera ulterioara..

Sustinerea pe care o acordam acestui gen de evenimente reflecta interesul pe care il acordam selectarii, dezvoltarii si promovarii celor mai buni si implicati studenti.

Investim in tineri si in viitorul lor, le potentam creativitatea si spiritul inovativ  si incercam sa  le ducem la implinire visele. Astfel, am creat pentru voi acest program personalizat si  suntem siguri ca vom reusi impreuna sa contribuim din ce in ce mai mult la indeplinirea misiunii noastre,cea  de a oferi beneficii reale si solutii concrete clientilor nostri.

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031