Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Szakmai gyakorlaton a PR mesterisek

A Sapientia EMTE és a Budapesti Gazdasági Főiskola közötti partnerségnek köszönhetően egy hetet tölthettek Budapesten a Kommunikáció és PR szakos mesteris hallgatóink. 

A program első napján a diákok Csíkszereda testvérvárosába, Székesfehérvárra látogattak el, ahol olyan helyi nevezetességeket ismerhettek meg, mint a középkori romkert, István király mauzóleuma, a Szent Korona másolata, valamint Aba Novák híres freskói. Emellett betekintést nyertek a város folyton pezsgő, kulturális életébe, és Nagy Judit (BGF, oktató) vezetésével az Igéző nevet viselő közösségi házba is ellátogattak, ahol a helyiek meleg ebéddel és forralt borral várták a csapatot. A nap fennmaradó részében a csapat a helyi médiacentrum szerkesztőségi munkájába nyerhetett betekintést. 

A hétfői nap egy filmnézéssel és filmelemzéssel indult, azt követően Surányi András (programfelelős, BGF oktató) vezetésével a hallgatók a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központba látogattak el, ahol a Kép és képtelenség című interaktív tárlat keretében megismerkedhettek a legmodernebb audióvizuális technológiákkal, különböző alkalmazásokkal, installációkkal, 3D-s technikákkal. Az est folyamán ötfős csapatok alakultak, a hallgatók pedig azt a feladatot kapták, hogy a hét végére egy-egy kisfilmet készítsenek az élményeikről, benyomásaikról. 

A keddig napon a BGF rektora, Sándorné Dr. Kriszt Eva tisztelte meg jelentlétével a csíkszeredai csapatot, a beszélgetés során pedig a két intézmény (BGF és Sapientia) közötti együttműködés további lehetőségei körvonalazódtak. A Sapientia részéről jelen volt Dr. Bakó Rozália tanszékvezető, a PR mesterképzés szakmai felelőse. A folytatásban a diákok egy stúdiógyakorlaton vettek részt, mini interjúk formájában, kamerára rögzítve kellett összefoglalniuk, mit jelent számukra a kommunikáció, és hogyan alkalmazható munkájukban a jövőben. A nap végén a csapat a belváros szívében található KuglerArt Szalonban gyűlt össze, ahol egy dokumentumfilm megtekintését követően kötetlen beszélgetés alakult ki. 

Szerdán a diákoknak alkalmuk nyílt találkozni a BGF hallgatóival, a délelőtött pedig interaktív játékokkal, kommunikációs gyakorlatokkal töltötte a csapat. A nap második felében az ötfős csapatok nyakukba vették a várost, és a közös feladaton, a kisfilmek elkészítésén dolgoztak. 

A csütörtöki napon a kultúráé volt a főszerep, ugyanis a hallgatók a Néprajzi Múzeumba látogattak, este pedig a Hegedűs a háztetőn musicalt tekintették meg a Vígszínházban. 

A szakmai program utolsó napja a legizgalmasabbnak bizonyult, ugyanis a diákoknak lehetőségük adódott, hogy betekintsenek az egyik legismertebb magyar kereskedelmi csatorna, az RTL Klub működésébe. A látogatás során a hallgatók megtapasztalhatták, milyen összehangolt munka folyik egy ekkora televíziónál, hogyan készülnek az egyes műsorok, és milyen technikai háttér szükséges azok kivitelezéséhez. 

A Kar vezetősége köszönetét fejezi ki a Budapesti Gazdasági Főiskolának, ezen felül Surányi András tanszékvezetőnek, hogy lehetővé tette ennek a tartalmas szakmai programnak a létrejöttét!

Az alábbiakban látható egy rövid összefoglaló, amelyet a Fehérvár Televízió készített a csapat székesfehérvári látogatása során:

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031