Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Szakmai kiránduláson voltak a közgazdász hallgatók

2015. december 12-18. között 40 közgazdász szakos hallgató vett részt szakmai kiránduláson Budapesten, Bécsben és Prágában.

A 40 hallgató 3 kísérővel indult útnak december 12-én Csíkszeredából, az első megálló Budapest volt. Itt a hallgatók meglátogatták a Graphisoft parkot, itt van a Graphisoft magyarországi székhelye is, de ugyanakkor a személyi számítógépekre írt szoftverek legnagyobb gyártója a Microsoft is. A kirándulók a Graphisoft SE-nél Várkonyi Viktor elnök-vezérigazgató előadását hallgathattámeg, majd Néda Lászlót volt az, aki bemutatta a Graphisoft parkot a diákoknak.

A szakmai program után mindenki hasznosan töltötte a szabad idejét a magyarországi fővárosban, hiszen többen városfelfedező útra indultak, valamint a karácsonyi vásár hangulatát nézhették meg.

A Budapesten töltött idő után 2015. december 14-én délután a busznyi diák továbbindult és a következő állomás az osztrák főváros, Bécs volt. A Bécsben töltött első napon sikerült meglátogatni az Impact Hub-ot, ahol a hallgatóink találkozhattak a coworking világával, majd december 16-án, szerdán meglátogatták a Lofficet. A Lofficenál Bencze Mariann tartott előadást a cég történetéről, ugyanakkor itt is szó esett a coworkingról.

Bécsben is a diákok a szabadidőben meglátogatták a híres karácsonyi vásárt és kicsit felvették a város hangulatát. Szerda késő délután pedig indultak tovább egy újabb fővárosba, ezúttal Prágába érkeztek. Itt is sikerült a pihenés mellé beiktatni szabadidős programot, ugyanakkor szakmailag is nagy tapasztalat volt ezeket a cégeket, vállalkozásokat meglátogatni.

Prágából december 18-án, pénteken indultak vissza a hallgatók, szakmai tudással gyarapodva, tele emlékekkel és a karácsony hangulatával!

FOTÓK INNEN ELÉRHETŐK!

Eseménynaptár

2019. szeptember

KeSzCsSzVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30