Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Szociológus Hallgatói Találkozón a Sapientia

Egyetemünket négy szociológus hallgató, valamint Telegdy Balázs tanársegéd képviselték.  

Alább olvasható a csapat beszámolója:

Idén ötödik alkalommal került sor a Szociológus Hallgatói Találkozóra a Debreceni Egyetem Szociológia és Szociálpolitika Tanszéke, valamint a SZÖSZ (Szociális Összefogást Szorgalmazók Mindenkiért Egyesülete) közös szervezésében. A háromnapos rendezvény április 16-18. között zajlott, az eseményen 8 egyetem (Debreceni Egyetem, Budapesti Corvinus Egyetem, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Miskolci Egyetem, Károli Gáspár Református Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, Zsigmond Király Főiskola, valamint a Pécsi Tudományegyetem) 41 szociológus oktatója és hallgatója vett részt.

A program első napján, csütörtökön, a felsőoktatási intézmények mutatkoztak be egy rövid prezentációval. Az Egyetemünk és a Szociológia szak bemutatása nagy sikernek örvendett, mivel záró momentumként a tavalyi Happy kampányfilmmel sikerült a hallgatóság érdeklődését felkeltenünk és jó hangulatot varázsolni.

Pénteken a szakmai előadásoké volt a főszerep, minden helyszínről két-két – BA vagy MA képzésben résztvevő – hallgató ismertette kutatási eredményeit.

Mindkét este a kötetlen beszélgetéseken volt a hangsúly, illetve péntek este egy játékos, szociológiai ismereteket felmérő vetélkedőre is sor került.

A szombati nap egy közös filmnézéssel zárult.

A Sapientia EMTE Szociológia Szakának csapatát Telegdy Balázs oktató kísérte, a szakmai előadást Bálint István (III. év) és Szekeres Lilla (II. év) hallgatók tartották, míg az intézményi bemutatóért Győrfi Kinga és Szabó Sarolta (mindketten elsőéves hallgatók) feleltek.

A szervezők igazi hozzáértéssel gondoskodtak arról, hogy a találkozó a lehető legközvetlenebb módon zajoljon, hogy a szakmai eredmények ismertetése is megfelelő teret kapjon, így összességében egy remek hangulatú, személyi és intézményi kapcsolatok építésének egyaránt kedvező rendezvényen vehettünk részt.

Ugyanakkor meg szeretnénk köszönni a Műszaki és Társadalomtudományok Kar dékánjának, dr. Kósa Istvánnak, hogy támogatta a találkozón való részvételünket.

 

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031