Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Tanévnyitó az Ezüst Akadémián (Csíkszereda)

2017. október 5-én, csütörtökön, harmadik alkalommal nyitottuk meg Csíkszeredában az Ezüst Akadémia Oktatási Programot az 50 év fölötti korosztály számára.

Az idei esemény tanévnyitóját a Szakszervezetek Művelődési Házában tartottuk, hiszen idén is nagy népszerűségnek örvendett a program és több mint 580 résztvevővel indul el az eseménysorozat. A 2017/2018-as tanévben is két csoport indul Csíkszeredába, így szerdánként 14 és 17 órai kezdettel követhető az év folyamán tartott 14 előadás.

A megnyitón a közönség kedvére zenélt Veress Csaba Levente (hegedű) és Tankó József (zongora). Ezúton is köszönjük a produkciójukat, igazán színvonalas műsort hallgathattunk meg.

A beszédek sorát meghívott vendégünk, Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának vezetője, Ráduly Róbert Kálmán kezdte, aki kiemelte, hogy ez az oktatási program igazolja, hogy Csíkszeredában a kultúrára és az oktatásra igény van, valamint egymástól is sokat tanulhatunk, hogy ekkora közönséget talált a programsorozat.

Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda város polgármestere

A továbbiakban Lukács Bence Ákos konzul, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának képviseletében örömét fejezte ki, hogy a részvételi szándék nem lankadt a program iránt és sikereket, élményeket kívánt a résztvevők számára.

Lukács Bence Ákos, konzul

A Sapientia EMTE nevében dr. Mara Gyöngyvér, rektorhelyettes továbbította dr. Dávid László rektor szavait és üdvözletét az akadémia résztvevői fele. Mara Gyöngyvér elmondta, hogy bár a képzési kínálatot bemutató felvételi tájékoztató füzetben nem szerepel az Ezüst Akadémia Oktatási Program kínálata, mégis a Sapientián alap- és mesterképzésen tanuló 2300 diák mellé a program három városban 1100 akadémistát vonzott.

dr. Mara Gyöngyvér, rektorhelyettes

A beszédek sorát a program házigazdájaként a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának dékánja, dr. Lázár Ede zárta. Beszédében elhangzott, hogy az akadémia sikerét a közönség adja, olyan módon hogy már márkává, branddé nőtte ki magát a program és sokan társítják az Ezüst Akadémiát egy élménnyel. Sikeres tanévet kívánt a résztvevőknek és ezzel hivatalosan is megnyitottnak tekintettük az idei 50 év fölöttieknek szóló programot.

dr. Lázár Ede, dékán

fotók: Sipos Szabolcs

Kívánunk egy sikeres tanévet és sok élményt a hallgatóknak!

Eseménynaptár

2019. szeptember

KeSzCsSzVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30