Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Tanévnyitó az Ezüst Akadémián (Kézdivásárhely)

2017. október 4-én, szerdán, második alkalommal nyitottuk meg Kézdivásárhelyen az Ezüst Akadémia Oktatási Programot az 50 év fölötti korosztály számára. 

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megadtuk a lehetőséget a jelentkezőknek, hogy részt vegyenek a programsorozaton, így a 2017/2018-as tanévben ismét megtelik a Vigadó nagyterme, hiszen 270 hallgató kezdi meg a 14 előadásból álló programot.

A tanévnyitó ünnepség alkalmával a jelentkezők egy kezdőcsomagot kaptak az idei tanévre, majd ezt követően egy hivatalos és ünnepélyes tanévnyitón vehettek részt.

A megnyitón külön produkcióval készült a Molnár Józsiás Általános Iskola Régizene Együttese az ünneplők számára. Az ő előadásukban I. Szent László királyt dicsőítő középkori dallamokat hallhattunk, majd reneszánsz táncokról szóló összeállítást adtak elő, végül pedig virágénekek hangzottak el az együttes előadásában.

Molnár Józsiás Általános Iskola Régizene Együttes - fotó: Tofán Levente

A köszöntő beszédek sorát Ménessy Kinga, az önkormányzat munkatársa kezdte, aki Bokor Tibor, kézdivásárhelyi polgármester szavait tolmácsolta a jelenlevőknek. Rekordidő alatt teltek be a meghirdetett helyek, ezért egyértelműen beigazolódott az az igény, hogy tudománynépszerűsítésre igény van, ezért támogatja a Polgármesteri Hivatal is a kezdeményezést.

Ménessy Kinga, az önkormányzat munkatársa - fotó: Tofán Levente

A továbbiakban a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem részéről dr. Mara Gyöngyvér, rektorhelyettes köszöntötte az ünneplőket, kiemelve fontos szerepét az egyetemnek és beszédében elmondta, hogy mostmár az Ezüst Akadémiás hallgatók is szerves részei a felsőoktatási intézménynek.

 

dr. Mara Gyöngyvér, rektorhelyettes - fotó: Tofán Levente

Az eseményen meghívott vendég volt dr. Csige Sándor Zoltán, vezető konzul, aki Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának képviseletében elmondta, hogy az Akadémia is Székelyföld felemelkedésében vesz részt, és ez az az program, ami aranyat ér.

dr. Csige Sándor Zoltán, vezető konzul - fotó: Tofán Levente

A szervezők és partnerintézmények sorából a Zöld Nap Egyesület elnöke, Ráduly Attila is szólt a jelenlevőkhöz, kiemelve, hogy milyen jóleső érzés látni, hogy ekkora az érdeklődés az eseményre és reméli, hogy majd májusban is legalább ennyi sok emberrel találkozhat a tanévzárón.

Ráduly Attila, Zöld Nap Egyesület elnöke - fotó: Tofán Levente

A beszédek sorát a Wegener Pro Sanitate Alapítvány elnöke, Bakk Vitális Kinga zárta, aki az 50 év fölötti korosztály létkérdéséről, a korosztály viselkedéséről, szokásvilágáról tartott egy kis felvezetőt, bemutatva azt, hogy ezek az emberek a digitális világban, hogyan is találják meg a helyüket.

Bakk Vitális Kinga, Wegener Pro Sanitate Alapítvány elnöke - fotó: Tofán Levente

 

Az esemény végeztével a résztvevők néhány információt kaptak a program fontosabb tudnivalóiról.

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem ezúton is szeretné megköszönni a partnerintézmények támogatását, valamint a kiváló szervezői munkát. Köszönettel tartozunk a Wegener Pro Sanitate Alapítványnak, Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatalának, a Zöld Nap Egyesületnek, valamint a Salvatore Egyesületnek is.

 

Eseménynaptár

2019. szeptember

KeSzCsSzVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30