Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Tanulmányi kiránduláson vettek részt hallgatóink

 

Humántudományok Tanszék hallgatói április 27-28. között tanulmányi kiránduláson vettek részt Bukarestbe, ahol a főváros számos látnivalóit nézték meg.

 

A bukaresti tanulmányi kiránduláson 44 hallgató vett részt Román nyelv és irodalom- Angol nyelv és irodalom, Világ-és összehasonlító irodalom- Angol nyelv és irodalom szakokról, valamint négy szervező kísérte őket: Csíki Adél, Dégi Zsuzsa, Nagy Tünde és Tapodi Zsuzsa oktatók.

Április 27-én, szombat reggel az indulás Csíkszeredából 6:15-kor volt, és a déli órákban amikor megérkeztek a diákok elfoglalták a szállásukat, lepakolták a nehéz táskákat. Nem időzve sokat neki is láttak a felfedező útnak, azaz megnézték a Victoriei tér nevezetességeit, meglátogatták az Antipa Természettudományi Múzeum állandó kiállítását, majd a Néprajzi Múzeumot is. Mindezt követte az Egyetem tér látnivalóinak számbavétele, mint az Intercontinental szálló, az egyetem épülete, Nemzeti Színház, a Coltea kórház, a Várostörténeti Múzeum és a Ferences barátok temploma.

A sok nézelődés után, mindenki elfogyasztott egy ebédet, közben pihenve és készülve a további programokra.

A szombat esti program fő momentuma az volt, hogy a Bukaresti Nemzeti Operába megnézték Mozart Figaro házassága című vígoperáját olasz nyelven, román feliratozással.

Április 28-án, vasárnap reggel, az ébredezés és készülődés után a Palota téren a Cretulescu templomot, a királyi palotát, az egyetemi könyvtárat, az Ateneumot, és a Szent József katedrálist nézték végig. A régi Bukarestből fennmaradó utcarészeket járták végig, megismerve a sétálóutcák hangulatát, körülnézve az épületek között. Itt útba esett a Curtea Veche, és a Hanul lui Manuc, ahol épp egy édesség-kiállítás volt.

Egy előzetes egyeztetés alapján sikerült a parlament épületébe egy kis látogatást tenni, ahol az idegenvezető a parlament helyiségeiről mesélt, bemutatott néhány konferenciatermet, és készségesen válaszolt a diákok kérdéseire is. Haza fele indulva a város szélén levő nagy bevásárlóközpontba mentek be, főként az IKEA-t nézték meg, majd egy finom ebéd után buszra szállva indult a csapat Sepsiszentgyörgy irányába. Itt egy hosszabb pihenőt tettek, hogy a Szentgyörgy Napok utolsó mozzanataiba belekapcsolódjanak, megízleljék a városnapok hangulatát.

Majd végül este 11 órakor fáradtan és élményekkel tele érkeztek vissza Csíkszeredába.

Eseménynaptár

2019. szeptember

KeSzCsSzVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30