Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Tanulmányi kiránduláson voltak a kommunikáció szakos hallgatók

Dr. Székely Kinga, egyetemünk oktatójának szervezése által a másodéves kommunikáció szakos hallgatók részt vehettek egy tanulmányi kiránduláson 2016. november 16-án, szerdán. Ez alkalommal ellátogattak a sepsiszentgyörgyi önkormányzaton belül működő imázs irodához, a Kovászna megyei hivatalhoz illetve a Vadászati Múzeum kommunikációjába is betekinthettek.

Továbbiakban Bartó Tímea, másodéves hallgató beszámolóját olvashatjuk.

Szerda reggel csipet csapatunk álmosan, talán picit morcosan elindult Sepsiszentgyörgy fele.

A hideg, a korai óra nem törte hangulatunkat. Hangos beszéd, nevetés, „csiripelés” hallatszott ki az ócska vonat falai közül. Másfélórás „zötykölődés” után megérkeztünk és találkoztunk a Kovászna Megye Tanácsának kommunikációs szakemberével, ő volt az idegenvezetőnk.

Rögtön az első állomás helyszínére mentünk. Az önkormányzati hivatalnál barátságos fogadtatásban volt részünk. A nagy tanácsteremben lévő körasztalnál helyet foglalva, úgy éreztük, hogy éppen egy nagyon fontos gyülésen veszünk részt. Nagy lelkesedéssel mesélt munkájukról a PR szakember. A város polgármestere is szakított időt a számunkra.  Második állomásunkon a Megyei Tanács elnöke látott el hasznos tanácsokkal. Tőle megtanultuk, hogy „Brand a lelke mindennek”, hogy a formabontó ötletekkel lehet igazán nagyot ütni. Változatos, egyedi dolgokat találjunk ki, ne legyen megszokott, hozzunk valami újat.

Ennyi információ zuhatag után jól jött a pihenés csapatunknak.

Az ebédidő gyorsan elrepült és már rohantunk is a napunk harmadik állomásához. A Vadászati Múzeum által egy másik világba csöppentünk. Megtekintettünk értékes, ámulatba ejtő kiállításukat, számos dolgot hallhattunk az általunk nem ismert területről, a vadászatról, de ami a legfontosabb a múzeum kommunikációjáról tudtunk meg lényeges dolgokat. Mint kiderült ők nem igazán alkalmaznak online kommunikációt, van weboldaluk, de ők jobban szeretik a személyes, szájról-szájra terjedő információt.

A nap végén fáradtan, de élményekkel tértünk haza, többek lettünk, hasznos információkat, tapasztalatokat osztottak meg velünk, amiért hálával tartozunk. Elgondolkodtam azon, hogy ez nem is olyan egyszerű, mint ahogyan egyesek hiszik. Talpraesetnek, kitartónak kell lennünk, ha helyt akarunk állni a szakmában.

Ez egy jó lecke volt a számunkra, hogy fel kell kötnünk a nadrágot!

(Bartó Tímea)

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031