Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Tartalmasan telt a március 23-i nyílt napunk

2018. március 23-án, pénteken tartottuk a harmadik nyílt napunkat, ahová ismét középiskolás diákokat fogadtunk vendégül és a szervezett program révén egy napra egyetemisták lehettek, megismerkedhettek az egyetem képzési kínálatával, valamint az egyetem infrastruktúráját nézték meg.

Egyetemi oktatóink köszöntötték az idelátogatókat, így dr. Gergely Orsolya, egyetemi adjunktus bemutatta a társadalomtudományi szakjainkat, majd Tánczos Levente-József a gazdasági képzéseinkről beszélt bővebben az idelátogatóknak. A középiskolások, valamint kísérő tanáraik a bölcsész szakjainkról is sok hasznos információkat hallottak dr. Prohászka-Rád Boróka, egyetemi adjunktus jóvoltából. A résztvevők a mérnöki képzéseinkről is tudomást szereztek, ugyanakkor megnézhették milyen körülmények között tanulnak/kutatnak a mérnöki szakos hallgatóink.

fotó: Bodor Imre- Zsolt

Az egyetem bemutató előadást szakmai foglalkozások, workshopok követték, ahol a nyílt napozók a bemutató előadáson hallottakat gyakorlatias foglalkozások keretén belül ki is próbálhatták. Így a középiskolások választhattak az alábbi tevékenységek közül: Élelmiszerkémiai foglalkozás, Ultimátum, Mennyire vagy átlagos médiafogyasztó?, Fokváros: Nulladik nap, Sparks: Laboron kívül, Marketingmítoszok, Theme Hotel, Filmfordítás-filmferdítés, Élelmiszerláncokról játékosan.

fotó: Bodor Imre- Zsolt

A foglalkozások befejeztével közös fotózás és majd egy ebéd következett az egyetem menzáján.

A nap egyik legizgalmasabb programjának az egyetemi kampusztúra bizonyult, hiszen itt csoportokat alkotva a nyílt napozók megismerkedhettek a könyvtárral, megnézték a TV stúdiót, a laborokat, a bentlakást, bepillantást nyertek a diákéletbe és a Hallgatói Önkormányzat munkájába.

fotó: Bodor Imre- Zsolt

Köszönjük az iskolák diákjainak az aktív és lelkes hozzáállást, mi nagyon jól éreztük magunkat és reméljük még találkozunk itt, az egyetemen!

Még több fotó FACEBOOK oldalunkon, IDE kattintva!

Eseménynaptár

2020. július

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031