Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Tehetségfészek

Új székelyföldi tehetségpontot regisztrált a Magyar Géniusz Portál. A Tehetségfészek célcsoportjába az általános és középiskolások, illetve a felsőoktatásban tanulók tartoznak.

A tehetségazonosításban és -gondozásban két területre koncentrálunk: természettudományokra, illetve kommunikáció, PR és vizuális nyelv területére. A természettudományok közül a biológia, a kémia és az ezzel szoros összefüggésben levő élelmiszertudományok a specifikus területeink. Olyan diákokat keresünk és karolunk fel, akiket mélyebben foglalkoztat ezen területek valamelyike, kimagasló eredményeket értek el szeretnének továbbtanulni e téren. Kommunikáció, PR és vizuális nyelv területén olyan középiskolás diákokkal, egyetemistákkal szeretnénk foglalkozni, akiknek fejlett a kommunikációs készsége, élénk a fantáziája, képes vizuálisan gondolkodni, képekben. Ehhez technikával is rendelkezünk, Karunknak van egy tévéstúdiója, ahol az egyetemisták gyakorlatozhatnak. Kommunikáció és PR területén az Erdélyi Magyar PR Szövetség a szakmai partnerünk.

Elképzelésünk az, hogy a két elkülönülő terület találkozási pontjaira is oda fogunk figyelni, mégpedig a természettudományokban kiemelkedő eredményeket elérő hallgatók esetében a kommunikációs készség fejlesztésére, ami tapasztalataink szerint ezidáig hiányosnak bizonyult. Célunk ugyanakkor a vidéki, hátrányos helyzetű, de jó képességekkel rendelkező diákok felkarolása.

További részletek a tehetségpontról a Magyar Géniusz Portál honlapján olvashatók.

Eseménynaptár

2019. június

KeSzCsSzVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930