Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Tervezzünk együtt a tanárképzésben - másodjára

A Sapientia EMTE Tanárképző Intézetének csíkszeredai helyszíne e tanévben immáron második alkalommal szervezte meg a pedagógiai gyakorlatnak (hospitálás) helyszínt biztosító középiskolák mentor-tanáraival a közös találkozóját 2019. március 27-én. 

Az Intézet részéről dr. Tódor Erika-Mária helyszíni programfelelős köszöntötte a találkozón részt vett kollégákat, illetve ismertette az Intézet pedagógiai programját. A mentor-tanárok Csíkszereda általános- és középiskoláiból érkeztek.

Az előző találkozó alkalmával (2018. október 25.) megfogalmazott egyik konkrét kérésnek tettünk eleget, amely arra vonatkozott, hogy ismertessük a Tanárképző Intézetünk célkitűzéseit, tartalmi, módszertani elemeit. A romániai és azon belül a Sapientia EMTE-n folyó tanárképzésről egy holisztikus kép ismertetése után oktatóink sorra bemutatták az általuk oktatott tantárgyakat. Kitértek a tartalmak és a célok egymáshoz és egymásba való fonódásáról (integrált megközelítésmód), valamint a gyakorlatorientált tanárképzés elsődlegességéről, amelynek beteljesülése a hospitálás során – tanórák szisztematikus megfigyelése, észlelése és tartása – realizálódik.

Az Intézet szakmódszertanosainak beszámolói arról tanúskodnak, hogy kiemelt figyelemmel kísérik a kurrens nemzetközi oktatási modellek, eszközök, és módszerek trendjeit. A következő találkozó tematikái a tükrözött osztályterem modellje (flipped classroom), a gamifikáció (gamification), a mobileszközzel támogatott tanítás-tanulás (MALL), a hibrid oktatás (blended learning), valamint a Google-alkalmazások (pl. Google Classroom) oktatásban betöltött szerepe képezik.

Eseménynaptár

2019. szeptember

KeSzCsSzVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30