Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Tizenegyedik alkalommal avattunk mérnök hallgatókat

2017. június 29-én, csütörtökön került sor idén a mérnök hallgatóink avatására. A tizenegyedik alkalommal tartott ünnepségen 38 diák kapott tálentumot és oklevelet, amelyről tíz év múlva kell számot adjanak a leendő mérnökök.

Az esemény a köszöntő beszédek sorával kezdődött, így elsőként a hallgatókat a Sapientia EMTE Biomérnöki Tanszék vezetője, dr. Miklóssy Ildikó köszöntette és kívánt számukra sok szerencsét a további fejlődésükhöz.

dr. Miklóssy Ildikó, a Biomérnöki Tanszék vezetője

Az intézményünk részéről még dr. Pap Levente, a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának dékánhelyettese szólalt fel és üdvözölte az ünnepelteket.

dr. Pap Levente, a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának dékánhelyettese

Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa részéről pedig dr. Csige Sándor Zoltán, vezető konzul osztotta meg ünnepi gondolatait.

dr. Csige Sándor Zoltán, vezető konzul

Ráduly Róbert Kálmán, a Csíkszereda Megyei Jogú Város polgármestere is szólt az egybegyűltekhez, gratulálva nekik sok éves tanulmányaikhoz, és sok sikert is kívánt nekik.

Ráduly Róbert Kálmán, polgármester

 

Borboly Csaba megyei tanács elnök köszöntő szavait Szőcs Mátyás István tolmácsolta.

Ünnepség azon momentuma következett, amelynek főszereplői a hallgatók voltak. Most értek útjuk, azon részéhez, amikor oktatók fejet hajtanak előttük, és elismerik többéves, kitartó munkájukat.

38 végzőst avattak mérnökké, ez alkalommal kaptak egy tálentumot, amelyet kamatoztatniuk kell. A mérnököket dr. Lányi Szabolcs professzor méltatta és búcsúztatta el.

 

Az avatási ceremónia végeztével Both Fodor Márta búcsúzott az egyetemtől és hallgató társaitól, felelevenítve az elmúlt évek emlékeit, valamint megfogalmazva néhány hasznos tanácsot az élethez.

Both Fodor Márta, végzős hallgató

A beszédeket követően sor került a Pro Universitas Siculorum díjat átadására, amelyet dr. Szép Sándor, egyetemi professzor vezetett fel és adott át Sata Klára nyugalmazott kémia szakos tanárnő részére. Ez alkalommal a professzor méltatta sok éves munkáját a tanárnőnek, kiemelve stratégiai fontosságú szerepét intézményünk mérnöki képzésében való részvételéért.

dr. Szép Sándor professzor és Sata Klára tanárnő

A korábbi évek margójára Sógor Csaba európai parlamenti képviselő úr idén is egy-egy brüsszeli tanulmányúttal jutalmazott két hallgatót, akik mindvégig önzetlen, kitartó munkát végeztek, ugyanakkor kiemelkedő tanulmányi eredményeket értek el. Az idei tanulmányi utat Gál Rozália élelmiszermérnök, valamint Antal Emőke élelmiszeripari biotechnológus hallgató kapta.

Gál Rozália élelmiszermérnök, valamint Antal Emőke élelmiszeripari biotechnológus hallgató

Az esemény hangulatát színesebbé tette a Codex Régizene Együttes.

Az ünnepélyes eseményt egy állófogadással egybekötött bál követte.

Gratulálunk hallgatóinknak!

Eseménynaptár

2019. szeptember

KeSzCsSzVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30