Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Több mint 101 kis mosolyt varázsolt az arcokra a Bölöni Farkas Sándor Szakkollégium

A Bölöni Farkas Sándor Szakkollégium, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karán működő diákszervezet, és a Sapientia EMTE 101 kis mosoly néven jótékonysági gyűjtést szervezett 2017. december 14. és 21. között. A kampány célja a Csíkszereda környékén található elhelyező központban élő hátrányos helyzetű gyerekek karácsonyának szebbététele volt.
A tél minden gyermekotthon számára nehéz időszak, így együtt próbáltuk meg könnyebbé tenni a gyerekek és az otthon munkatársainak életét. Elsődleges célunk tartós élelmiszer gyűjtése volt, amellyel elértük, hogy terített asztalnál ünnepelhessék ők is a karácsonyt! 
 
A lelkes csapat 11 helyre továbbította az összegyűlt adományokat és a felajánlott összegből vásárolt élelmiszereket, ezzel szebbé téve mintegy 100 felnőtt és gyermek számára az ünnepi időszakot. 
 
A Sapientia EMTE Csíkszeredai Karán elhelyzett adománydobozokban megközelítőleg 1100 lej gyűlt össze. A GSM+ is hozzájárult ezen összeg növeléséhez. A Kele Könyv Vár, a Care2Travel Civil Szervezet és a Teaház ajándékokkal halmozta el a gyerekek apraját-nagyját.
Tartós élelmiszerrel támogattak a Mixt Com Kereskedelmi Társaság és a Hargita Megyei Művészeti Népiskola 1-4 osztályos tanulói.
A Lixid Projekt Kft által felajánlott Tíltott Csíki Barna söröket a szociális intézményekben dolgozó nevelőknek adtuk át, amellyel az ők munkájukat is megszerettük volna köszönni.
A Hallgatói Önkormányzat tagjainak is köszönettel tartozunk a munkájukért. Pótolhatatlan segítséget jelentett minden apró cselekedet. 
 
Ezúton köszönjük a támogatást a MixtCom Kereskedelmi Társaságnak, a Kele Könyv Várnak, a Teaháznak, a Csíki Sört gyártó Lixid Projekt Kft-nek, a Care2Travel Civil Szervezetnek, a GSM+nak, a SapiXerox-nak és végül, de nem utolsó sorban a Csíkszeredai Hallgatói Önkormányzatnak.
 
A Bölöni Farkas Sándor Szakkollégium és a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának nevében kérem, engedjék meg, hogy köszönetemet fejezzem ki Önöknek és a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság munkatársainak azért az együttműködésért, amelynek köszönhetően létrejöhetett a 101 kis mosoly karácsonyi kampány.
 
Bízva a további eredményes együttműködésben sikeres új esztendőt kíván a Bölöni Farkas Sándor Szakkollégium és a Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara!

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031