Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Új dékánja van a Csíkszeredai Karnak

2017. március 2-án, csütörtökön tájékoztattuk a sajtó képviselőit, hogy a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karán vezetőségváltásra került sor március 1-től. A sajtóval való találkozás során régi vezetőink értékelték az elmúlt évek munkáját, ugyanakkor az új vezetőség előrevetítette, hogy milyen irányba tart a Kar tevékenysége.

A sajtóeseményen dr. Dávid László, az egyetem rektora megköszönte az eddigi munkát dr. Makó Zoltán volt dékánnak, valamint dr. Kósa István volt dékánhelyettesnek. Kiemelte, hogy az elmúlt időszak megvalósításai nagyrészt emberi és szakmai hozzáállásuk eredményét tükrözi, ugyanakkor jelesre vizsgáztak, ami a vezetést illeti. Nem volt egy egyszerű feladat, hiszen ez idő alatt sikerült több képzést akkreditálni és a felújítást elindítani a Csíkszeredai Karon, ugyanakkor a két Kar egyesülése is komoly szervezési munkákat rótt a leköszönő vezetésre.

a Csíkszeredai Kar vezetősége: dr. Dávid László rektor, Dr. Lázár Ede dékán, dr. Makó Zoltán volt dékán, dr. Kósa István volt dékánhelyettes, dr. Mara Gyöngyvér rektorhelyettes

Ezt követően dr. Kósa István és dr. Makó Zoltán egykori vezetők is megköszönték az elmúlt évek közös munkáját, rávilágítva arra, hogy nem volt egyszerű feladat, de nyugodt szívvel hagyják hátra az intézmény vezetését az újonnan megválasztott dékánnak. 

dr. Makó Zoltán volt dékán, dr. Kósa István volt dékánhelyettes

Dr. Lázár Ede, intézményünk új dékánja megköszönve a bizalmat, azt nyilatkozta, hogy ezután egy korszakváltás következik a Kar életében, hiszen mostmár egy stabil intézményt kell vezetni, elődei az alapköveket lefektették, innen mostmár a minőségre kell hangsúlyt fektetni és még inkább tökéletesíteni a rendszert és az abban zajló folyamatokat.

Egyetemünk rektora, dr. Dávid László barátias hangulatban átadta az új dékán kinevezését, jó munkát kívánva és kitartást a dékáni teendőkhöz.

dr. Lázár Ede, dékán és dr. Dávid László rektor

Dr. Mara Gyöngyvér, újonnan kinevezett rektorhelyettes pedig az eddigi minőségbiztosítási feladatairól beszélt, terveit osztotta meg, ugyanakkor megköszönte a bizalmat dr. Dávid László rektor úrnak, hogy őt nevezte ki erre a feladatra. 

dr. Mara Gyöngyvér, rektorhelyettes 

 

Eseménynaptár

2019. augusztus

KeSzCsSzVa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031