Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Új magyar mitológia - konferencia

A Sapientia SZEMEISZTOSZ Web-szemiotikai és Online Kommunikációs Kutatócsoportja a Székely Nemzeti Múzeum partnerintézményi támogatásával konferenciát szervez.

Március 6-án és 7-én Sepsiszentgyörgyön, a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben a SAPIENTIA Erdélyi Magyar Tudományegyetem Műszaki és Társadalomtudományi Karának Társadalomtudományi Tanszékén működő SZEMEISZTOSZ Web-szemiotikai és Online Kommunikációs Kutatócsoport a Székely Nemzeti Múzeum partnerintézményi támogatásával konferenciát szervez Új Magyar Mitológia: a szakralizált őstörténet médiareprezentációi és rítusai címmel.

A magyar alternatív történettudat és nemzetvallás vizsgálatának szentelt második műhelykonferencia olyan kérdésekre keresi a választ, hogy miként vált a magyar ősvallás-kutatásból vallási mozgalom, élő funkcionális mitológia, vagy hogyan alkalmazkodik a kortárs magyar társadalom, különösen az egyházak, a tudományosság, a média és a közvélemény az átalakuló és egyre erőteljesebben ható nemzeti mitológiához, vagy pedig milyen összefüggések tételezhetők az új nemzeti mitológiák és különböző politikai vagy ideológiai mozgalmak között – magyar, regionális és globális vonatkozásban?

A résztvevők különböző hazai és magyarországi egyetemekről, kutatóintézetekből érkeznek. Meghívott főelőadók: Hoppál Mihály, Voigt Vilmos, Kapitány Ágnes és Kapitány Gábor.

A részletes program letölthető itt.

További részletek: http://www.magma.maybe.ro/; https://semeistos.wordpress.com/

A konferencia online is követhető http://www.magma.maybe.ro/archive.php?id=185.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031