Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Újabb Sapi Tehetségnapot tartottunk középiskolásoknak

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karának Matematika-Informatika Szakcsoportja 2019. január 19-én, szombaton nyolcadik alkalommal szervezte meg a Sapi Tehetségnapot középiskolások számára.

Az idei versenyre 14 darab 11-12-es diákokból álló 3 fős csapat nevezett be. Minden résztvevőnek sapientiás tárgyat (sapientiás notesz írószerrel, mappa) adtunk ajándékba.

A szokásos matematika versenyektől eltérően a kitűzött feladatok nem elsősorban matematikai tárgyi tudást igényeltek, hanem gyors észjárást, logikus gondolkodást és jó helyzetfelismerést. A csapatok ez alkalommal is két próbán vettek részt. Az első próbán a csapattagok egyénileg egy 20 kérdésből álló matematikai tesztet kellett megoldjanak 60 perc alatt. A második próba egy logikai és matematikai kvíz volt. Ez egy stratégiával ötvözött tehetségfelmérő kvíz verseny, amelyben a csapatok az eddig megszerzett pontjaik számát növelhették, vagy csökkenthették.

A versenyre két kategóriában lehetett nevezni, így elméleti és szakiskolák diákjai vettek részt. Mindkét kategóriában logikai játékokkal díjaztuk az első három csapatot és sapientiás tárgyakkal az egyéni legjobbakat és vezetőtanáraikat.

A két próba között úszni vittük a diákokat, hogy egy kicsit felfrissítsük őket. Az egész napos rendezvényen reggelit, ebédet és vacsorát kaptak a résztvevők. A délutáni kvíz verseny során csokoládét kaptak a választott feladatra helyesen válaszoló diákok, hogy ezzel is ösztönözzük őket.

A Gazdaságtudományi Tanszék Matematika- Informatika szakcsoportjából dr. Makó Zoltán professzor, dr. Pál László egyetemi docens, dr. Salamon Júlia egyetemi docens, dr. Oláh-Gál Róbert egyetemi adjunktus, dr. Illyés László egyetemi adjunktus, Garda-Mátyás Edit tanársegéd, dr. Filep Levente tanársegéd és Garda Zsolt vettek részt. Rajtuk kívül Székely Róbert, Gál Anna-Boróka, Lőrincz Annamária és Török Dávid Gazdasági informatika szakos diákok segítették a verseny lebonyolítását.

A díjazás a következőképpen alakult:

SZAKLÍCEUMOK

I. helyezett a KJÚBHEDZ csapat a csíkszeredai Kós Károly Szakközépiskolából

A csapat tagjai: Máté Arnold, Farkas József, Páll Attila

Vezetőtanár: Sisz Karola Lívia

II. helyezett a RUBICK TRIÓ csapat a csíkszeredai Joannes Kájoni Szakközépiskolából

A csapat tagjai: Gál István-Zsolt, Bíró Dávid, Urszuly Tamás

Vezetőtanár: Sükösd Annamária

III. helyezett a TEHETSÉGTELENEK csapat a csíkszeredai Kós Károly Szakközépiskolából

A csapat tagjai: Balló István, Tófalvi Kriszta, Ghiurca Valentin

Vezetőtanár: Biró Imre

Különdíjat kapott Bíró Dávid a Rubick trió csapat tagja.

 

ELMÉLETI LÍCEUMOK

I. helyezett a MEAN JOKE csapat a csíkszeredai Márton Áron Főgimnáziumból

A csapat tagjai: Kozman Botond, Péter István, Rancz Máté

Vezetőtanár: Tamási Csaba

II. helyezett a KÖZÖSSÜLLŐK csapat a csíkszeredai Márton Áron Főgimnáziumból

A csapat tagjai: Csibi Alexandra, Egri Csongor, György Zoltán

Vezetőtanár: Páll Olga

III. helyezett a CSAPAT csapata a székelykeresztúri Orbán Balázs Gimnáziumból

A csapat tagjai: Busch-Szabó Anna, Faluvégi Boglárka, Bodó Balázs

Vezetőtanár: Nagy Lajos

Különdíjat kapott György Zoltán a Közössüllők csapat tagja.

Ezúton is gratulálunk a csapatoknak, köszönjük a vezetőtanároknak a felkészítést, valamint várunk mindenkit vissza a Sapientiára. Azon résztvevők, akik a versenyen legalább 50 pontot elértek ingyenes felvételt nyertek a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának gazdasági illetve mérnöki szakjaira. Részletek ITT!

Eseménynaptár

2019. július

KeSzCsSzVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031