Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Újra terepen a szociológus hallgatók!

2016. május 46. között újra szociológusi terepmunkára került sor. A feladat ezúttal a Kovászna megyei középiskolások véleményének a felmérése volt, amely az Európai Unióról való ismereteket, valamint az Unióval szembeni attitűdöket mérte. Ezen kívül a kérdőív még a középiskolás diákok jövőtervére és nyelvismeretére vonatkozó kérdéseket is tartalmazott.

A hallgatókat a társadalomtudományi tanszék három oktatója, dr. Telegdy Balázs, dr. Bálint Gyöngyvér, valamint dr. Sólyom Andrea kísérte és irányította.

Az I. és II. éves szociológus és humánerőforrás szakos hallgatók sikeresen vették a feladatot, és a rövid terepidő ellenére elértek az összes Kovászna megyei líceumba, ahol nappali képzés folyik. Ez azt jelenti, hogy két nap alatt a hallgatók az öt Kovászna megyei város mindegyikében megfordultak (Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Kovászna, Barót és Bodzaforduló), és lekérdezték a mintában szereplő 520 főt, akik a megye 18 középiskolájának IX-XII. osztályos diákjai közül kerültek ki.

Habár a tempó feszes volt, a hallgatóknak csütörtökön ebéd után még maradt erejük, hogy számos aznap lekérdezett kérdőívet bevezessenek a számítógépbe.

Szerencsére a szakmai munkán túl, esténként volt idő egy kis szocializációs programra, amely szerdán este társasjátékban való részvételt jelentett, valamint csütörtök este egy rövid városnézésre került sor – az iskolalátogatásokon kívül – Sepsiszentgyörgy felújított főterén.

Fontos megemlítenünk, hogy a feladat ilyen rövid teljesítéséhez az is hozzájárult, hogy az összes középiskola igazgatója/igazgatónője, illetve a kapcsolattartó személyek nagyon készségesek és segítőkészek voltak, ami jelentősen megkönnyítette úgy logisztikai, mint szakami tekintetben a munkát  ezennel szeretnénk mindenkinek köszönetet mondani készséges hozzájárulásukért.

Összességében a hallgatóink jelesre vizsgáztak, hiszen úgy rátermettségüknek, mint fejlődő szakmai tudásuknak is bizonyítékát adták, ezáltal is igazolva, hogy élvezik a tanultak gyakorlati alkalmazását és egyúttal a majdani szakmájukat.

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031