Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Véget ért a III. Venczel József Társadalomtudományi Vetélkedő

A Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának Társadalomtudományi Tanszéke az idén harmadik alkalommal rendezte meg a Venczel József Társadalomtudományi Vetélkedőt, melynek témája a Nagyszüleink és a digitális technológia volt.

A vetélkedő védnöke dr. Kósa István, a Csíkszeredai Kar dékánhelyettese, szervező-koordinátora dr. Telegdy Balázs, a Társadalomtudományi Tanszék oktatója. A zsűri tagjai dr. Nistor Laura (docens, Sapientia EMTE, Társadalomtudományi Tanszék), Ádám Gyula (fotográfus, Hargita Megyei Kulturális Központ) és Bálint Beáta (Sapientia EMTE, III. éves szociológus hallgató) voltak.

A vetélkedőre két fordulóban került sor: első körben a diákoknak egy mobiltelefonnal készített filmet vagy fényképsorozatot kellet készíteniük, amely a verseny címében megfogalmazott problematikát bontotta ki. A továbbjutott csapatok a második fordulóban három területen kellett helyt álljanak: egy ismertellenőrzésnek a globalizáció szociológiai irodalmából, valamint Venczel József életrajzából, majd egy esszét kellett írjanak a digitális technológia vélt jövőjéről.

Dicséretben részesült Joós Etelka Katalin, valamint Tóth Rita, harmadik helyen végzett Szigyártó Ottilia és Sorbán Béla, második helyet szerezte meg Pályi Apor és Simó Nagy Anna. Mindhárom csapat a sepsiszentgyörgyi Berde Áron Gazdasági és Közigazgatási Szakközépiskolából érkezett, vezető tanáruk Brendus Márta.

A vetélkedőt Búzás Mercédesz és Kovács Zsolt nyerte, akik a vetélkedő fődíját, egy-egy táblagépet vihettek haza. Ők a csíkszeredai Venczel József Szakközépiskola diákjai, vezető tanáruk pedig Patakiné Péter Andrea.

A hivatalos díjazáson túl több különdíjat is kiosztottunk. A Székely András Bertalan által felajánlott díjat a csíkszeredai Venczel József Szakközépiskola csapata nyerte meg, mivel ők szerezték a legtöbb pontot a Venczel József éltére vonatkozó kérdéskörből. A Szekeres Adorján által felajánlott díjat pedig a Pályi Apor – Simó Nagy Anna páros nyerte.

A vetélkedő társrendezője a Hargita Megyei Kulturális Központ volt. Ezenkívül idén számos személyes és intézményi támogatónk is volt: a Venczel család, a Székelyföld kulturális folyóirat szerkesztősége, dr. Csige Sándor Zoltán vezetőkonzul, Xantus Atilla (Contrast KFT.), Márk-Csucsi Róbert (TuttoMobili KFT), MIDA KFT, Computer Trade KFT, akik anyagi- és könyvadományokkal segítették, hogy minden versenyző diákot és vezető tanárt jutalmazhassunk.

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031