Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Véget ért a Nemzetközi Gazdasági Konferencia

Sapientia EMTE Gazdaság- és Humántudományok Kara 2014. május 16-17. között szervezte meg az  XI. Nemzetközi Gazdasági Konferenciát angol nyelven. Nagy sikernek örvendett a konferencia, hiszen több mint 100-120 előadó jelentkezett az idei eseményre, nagy létszámban látogatták az előadásokat. 

2014. május 16-án Dr. Makó Zoltán, a Sapientia EMTE Gazdaság- és Humántudományok Kar dékánja, valamint Antal Attila, Csíkszereda polgármestere nyitotta meg az idei gazdasági konferenciát, majd ezt követően kezdődtek a plenáris előadások.

Az első előadó Dr. Hajdú Zoltán volt, a pécsi Regionális Kutatások Központjának képviseletében, aki a Tokaj-Hegyalja borvidék és a Világörökség kapcsolatáról tartott előadást. Majd Dr. Pogátsa Zoltán a soproni Nyugat-Magyarországi Egyetem docense, a kelet EU tagállamok nyugati tagállamokhoz való konvergálásáról beszélt.  Dr. Lázár Ede, a Sapientia EMTE Gazdaság- és Humántudományok Kar docense a helyi termékekről és brandekről adott elő. Végül a plenárisokat Szabó Csaba István zárta, aki a Singularity University képviseletében beszélt a második gépi korszak hajnaláról.

Pénteken a plenárisok után, több szekcióban zajlottak az előadások, amely során a nagyobb magyarországi és romániai magyar egyetemek oktatói, kutatói és doktoranduszai mutatták be aktuális kutatásaik eredményét, a következő tematikai felosztásban: management, marketing, pénzügy; regionális fejlesztés és politikák; agrár- és vidékfejlesztés. Szombaton, május 17-én pedig a sok jelentkező okán folytatódtak a szekció előadások, hasonló felosztásban.

Mivel külföldi vendégek is részt vettek a konferencián, ezért az érdeklődőknek egy rövid városi túrát sikerült megszervezni, ahol megnézhették a város fontosabb és látványosabb pontjait. Ugyanakkor a városlátogatás mellett részt vehettek egy kiránduláson, hogy jobban megismerkedjenek a környék szépségeivel.

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031