Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Véget ért a Sapitour verseny

2016. április 14-én, csütörtökön, tartottuk a SapiTour turisztikai ismereti vetélkedő második fordulóját a Sapientia EMTE, Csíkszeredai Karán.

Ezen alkalommal 13 csapat mérte össze a tudását az öttagú zsűri előtt, melyből kettő az egyetem hallgatója volt. A középiskolás diákok a legkülönbözőbb témákban készítettek projektötleteket, prezentációkat: várak és kastélyok turisztikai termékké formálása, erdélyi körutazások és ifjúsági táborok is szerepeltek a kidolgozott ötletek között, de láthattunk turisztikai reklámfilmet Tusnádfürdőről és ötletes szállodafejlesztési tervet is, a Gyilkostónál.
 
A résztvevő csapatok zömében Csíkszeredából voltak, de székelyudvarhelyi, gyergyószentmiklósi és gyimesközéploki iskolák is képviseltették magukat.
 
A zsűri szerint roppant jó, friss és érdekes turisztikai kidolgozások láttak napvilágot, ami azt bizonyítja, hogy komoly érdeklődés övezi az ágazatot a fiatalok körében is. Nehéz volt dönteni, de a hét szempont szerint pontozott csapatok közül két Márton Áron Főgimnázium csapat és egy Segítő Mária Gimnázium csapat lett az első három nyertes. 
A vetélkedő után Korodi Attila képviselő, az esemény védnöke méltatta  a fiatalok munkáit, valamint Lányi Szabolcs professzor és Makó Zoltán dékán is biztatta az egybegyűlt társaságot továbbtanulásra, munkára és a kísérő tanárok önzetlen munkáját is kiemelték a szervezők.
 
Végül egy baráti hangulatú közös vacsora, beszélgetés zárta az estet.
 

Díjazottak:

I. díj: MaTour csapat (Márton Áron Főgimnázium)

Capcalo Dániel
Kósa Johanna
felkészítő tanár: Antal Beáta
 

II. díj: DéKáPéKe (Márton Áron Főgimnázium)

Balázs Penksza Katalin
Demeter Kamilla
Anghel Anna

III: díj: Via Seklerburg (Segítő Mária Római Katolikus Teológiai Líceum)

Maxem Arnold
Gergely Zsolt
Sándor Botond

felkészítő tanár: Köllő Erika Noémi 

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031