Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Véget ért Sepsiszentgyörgyön az Ezüst Akadémia Oktatási Program

2018. május 22-én, kedden, 17 órától megtartottuk a tanévzáró ünnepségét az oktatási programnak. Sepiszentgyörgyön a 2017/2018-as tanévben először sikerült megszervezni az eseményt, amelynek hatalmas sikere volt.

A tanévzáró ünnepségen elsőként a Székely Mikó Kollégium kórusa lépett fel. A Kollégium diákjai énekekkel készültek az ünneplő tömegnek, a kórust pedig Dombora Anna vezényelte.

Székely Mikó Kollégium kórusa, vezényel Dombora Anna

fotó: Henning János

A köszöntőbeszédek sorát Kondor Ágota, a Székely Mikó Kollégium igazgatója nyitotta, aki elmondta, hogy a program beváltotta céljait, hiszen minden alkalommal olyan tudással mehettek haza az akadémisták, amely a mindennapjaikban is hasznos lehet. Ezúton szeretnénk megköszönni az iskola vezetőségének, hogy lehetőséget biztosított a résztvevőknek arra, hogy az előadások megfelelő környezetben lehessenek. A konferenciaterem befogadóképességének köszönhetően minden érdeklődő részt vehetett az előadásokon.

Kondor Ágota, a Székely Mikó Kollégium igazgatója

fotó: Henning János

Ezután Tóth-Birtan Csaba, Sepsiszentgyörgy Megyei Jogú Város alpolgármestere üdvözölte a sikerét, elmondta, hogy az önkormányzatok célja, hogy a közpénzeket megfelelő célra fordítsák, hasznot hozzon a közösségnek és a program pedig sikeresnek bizonyult, hiszen látja, mennyi érdeklődőnek sikerült ezáltal örömet okozni. Beszédét azzal zárta, hogy jövőre is igyekszenek a megfelelő forrásokat előteremteni annak érdekében, hogy lehessen másodév is az Ezüst Akadémián. Köszönettel tartozik a Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának, hogy anyagi- és humánerőforrással biztosította a program lezajlását és sikerességét.

Tóth-Birtan Csaba, Sepsiszentgyörgy Megyei Jogú Város alpolgármestere

fotó: Henning János

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem részéről dr. Mara Gyöngyvér, egyetemi docens és rektorhelyettes elmondta, hogy az akadémia mindenki számára egy olyan lehetőség volt, ahol felfrissíthette tudását, megismerhette a világban zajló jelenségeket, ugyanakkor a gyakorlatias előadások pedig a mindennapokban való boldogulást segítették a hallgatók számára. A rektorhelyettes kifejtette, hogy amennyiben ekkora az érdeklődés az előadássorozat iránt, az egyetem mindent igyekszik megtenni annak érdekében, hogy ennek folytatásának hírét az ősz folyamán bejelenthessük.

dr. Mara Gyöngyvér, Sapientia EMTE rektorhelyettese

fotó: Henning János

A köszöntőbeszédek végén egy Ezüst Akadémiás hallgató szavallatát hallgathattuk meg, Tánczos András vállalkozott, hogy egy verssel örvendezteti meg hallgatótársait. A közönség Farkap Árpád Mikor az öregemberek mosakodnak című verset hallgatta meg. Köszönjük a kedves gesztust Tánczos Andrásnak.

Tánczos András, hallgató szaval

fotó: Henning János

Az esemény következő pontja az oklevelek átadása volt, hiszen azon résztvevők, akik a program során megszervezett 14 előadásból legalább 10 alkalommal megjelentek díszoklevelet vehettek át, valamint, akik 10 alkalomnál kevesebbszer voltak az előadásokon ők emlékoklevélben részesültek. Az okleveleket átadta dr. Mara Gyöngyvér, rektorhelyettes és Tamás Zsuzsánna, kari főtitkár.

Szeretnénk gratulálni az összes végzős hallgatónak, hogy kitartással, komolysággal és felelőséggel voltak az Akadémia iránt!

Eseménynaptár

2020. február

KeSzCsSzVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829