Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Venczel József Társadalomtudományi Vetélkedő

Középiskolásoknak meghirdetett Venczel József Társadalomtudományi Vetélkedőre kerül sor október 19-én, szombaton a Sapientián. 

A Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében Venczel József társadalomkutató születésének 100. évfordulója alkalmából a Sapientia EMTE Műszaki és Társadalomtudományi Kara Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának támogatásával meghirdette a Venczel József Társadalomtudományi Vetélkedőt romániai magyar középiskolások számára. A verseny első fordulója lejárt, a II. és III. fordulóra október 19-én, szombaton 10 órától kerül sor Csíkszeredában, a Sapientia EMTE épületében.

A vetélkedő első fordulójában a csapatoknak egy - Venczel József életéhez és munkásságához, valamint az általa kutatott témakörökhöz kapcsolódó – tudományos dolgozatot kellett írniuk, és szeptember 24-i határidővel beküldeniük. 12 csapat küldött be dolgozatot csíkszeredai, sepsiszentgyörgyi, gyergyószentmiklósi, marosvásárhelyi és kolozsvári középiskolákból. A dolgozatokat szakmai zsűri bírálta el.

A II. forduló során egy szóbeli verseny keretében a csapatok - előre megadott könyvészet alapján – bizonyíthatják társadalomtudományi ismereteiket. Párhuzamosan két csapat fog versenybe szállni, hibás válasz esetén pedig a csapatok „rabolhatnak” egymástól. A III. fordulóban a résztvevők egy tízperces időkeretben bemutatják korábban beküldött dolgozataikat a zsűri előtt.

A három forduló összesített pontszáma alapján alakul ki a végleges sorrend. Az első három helyezést elérő csapat jelentős pénz- és könyvjutalomban részesül.

Eseménynaptár

2019. szeptember

KeSzCsSzVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30