Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

VIII. Laborkukac diákvetélkedő

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karának keretein belül működő Biomérnöki- és Élelmiszertudományi Tanszékek nyolcadik alkalommal hirdetik meg a Laborkukac Diákvetélkedőt a romániai magyar általános- és középiskolások számára. A vetélkedő célja a tanulók gyakorlati ismereteinek gyarapítása a biológia, kémia, környezettudomány és élelmiszertudomány szakterületeken.

A vetélkedő általános bemutatása:

A vetélkedő idén biológiai és környezettudományi, valamint kémiai és élelmiszertudományi témájú laboratóriumi kísérletek elvégzéséből és kiértékeléséből áll, amelyet részben az iskolában, részben a Sapientia EMTE Biomérnöki- és Élelmiszertudományi Tanszékeinek laboratóriumaiban végeznek el a jelentkezők.

 

A verseny kategóriái:

1. kategória: 7-8. osztályos tanulók

  • Első forduló: a megadott gyakorlatok elvégzése, eredmények dokumentálása és kiértékelése a megadott feladatlap alapján.
  • Második forduló: az előzetesen megadott tematika alapján egy laborgyakorlat elvégzése a SapientiaEMTE laboratóriumaiban.

2. kategória: 9-12. osztályos tanulók

  • Első forduló: a megadott gyakorlatok elvégzése, eredmények dokumentálása és kiértékelése a megadott feladatlap alapján.
  • Második forduló: az előzetesen megadott tematika alapján egy laborgyakorlat és egy szabadon választott érdekes kísérlet elvégzése a SapientiaEMTE laboratóriumaiban.

 

A vetélkedő szabályzata:

A versenyre 3 fős, általános- és középiskolai diákokból álló csapatok nevezhetnek be. A csapattagok kötelezően csak egy iskola diákjai lehetnek. Egy szakos tanár (kémia, élelmiszertudomány, biológia, környezettudomány) egy iskolából csak egy csapatot vezethet. Ha a csapat valamely tagja vagy a vezető tanár nem tud részt venni a vetélkedőn, akkor a csapatot a szervezőknek jogában áll kizárni a versenyből. A határidők betartása kötelező.

Az első forduló feladatlapjai letölthetők innen:

 

Kérjük a csapatokat, hogy jelentkezzenek a megadott határidőre és a megoldásokat is küldjék el az alábbi linken: https://goo.gl/forms/wyCNs895i7iGnWsD3

 

A vetélkedő programja

Tevékenység

Határidő

A feladatlap beküldése

2018. március. 7.

Első forduló eredményhirdetése

2018. március. 9.

A 9-12. osztályos csapatok érdekes kísérlet leírásának beküldése

2018. március. 12.

Második forduló

2018. március. 16.

 

Eredményes versenyzést, jó „kukackodást” kívánunk!

Eseménynaptár

2021. május

KeSzCsSzVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31