Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

VIII. Pénzidomár üzleti/gazdasági vetélkedő

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kar, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa, az OTP Bank Románia és a Gyermelyi romániai leányvállalata idén VIII. alkalommal hirdeti meg a Pénzidomárt, amely egy középiskolások számára kiírt üzleti/gazdasági vetélkedő.

A vetélkedő célja, hogy bővítse a diákok pénzügyi, üzleti és gazdásági ismereteiteket, illetve, hogy elősegítse a tudatosabb fogyasztói szemléletet, az üzleti gondolkodásmód kialakítását.

A vetélkedőre négyfős középiskolás csapatok jelentkezhetnek. Egy iskolából tetszés szerinti számú csapat indulhat, és a csapatokon belül is lehetnek különböző évfolyamokhoz tartozó diákok.

 

 

 

A verseny idén már három fordulóból áll: az első fordulóban online feladatokat kell megoldani, ami alapján a a második fordulóba jutó csapatok egy online üzleti szimulációs szoftver segítségével mérik össze rátermettségüket. A szimulációs játékot az idén szakmai támogatóvá váló EcoSim jóvoltából tudtuk beépíteni a verseny menetrendjébe. A verseny harmadik fordulójába jutva, pedig a már hagyományossá váló esettanulmány verseny következik, ahol a legjobb csapatok az egyetem Csíkszeredai Karán oldanak meg egy helyi vállalkozást bemutató esettanulmányt, majd az prezentálják egy szakmai zsűri előtt.

Az előző évekhez hasonlóan a legjobb csapatok a verseny során megszerzett tudás mellett jelentős nyereményekkel is gazdagodnak, és az idei évben pedig már nemcsak a nyertes csapatokat, hanem a döntőbe jutó csapatok iskoláit is díjazni fogjuk, ezáltal is megköszönve az iskolába folyó felkészítő munkát.

A versenyre való jelentkezés a következő űrlap kitöltésével történik: JELENTKEZÉS

A jelentkezési határidő november 14., de az első forduló feladatai egészen november 28-ig beadhatóak. Az első forduló feladatait a versenyre való bejelentkezés után kapják meg a versenyzők.

A verseny harmadik fordulójára 2020. február 7-9. között kerül sor.

Bármilyen felmerült kérdésre szívesen válaszolunk a penzidomar@uni.sapientia.ro címen.

---

Néhány megjelent hír a versennyel kapcsolatban:

Eseménynaptár

2020. július

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031